OMÜ Çevre, Makine Ile Metalurji Ve Malzeme Mühendisligi Akredite Oldu

Mühendislik Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (MÜDEK) tarafindan Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi’nin Çevre Mühendisligi, Makine Mühendisligi, Metalurji ve Malzeme Mühendisligi bölümleri akredite edildi.

OMÜ Çevre, Makine Ile Metalurji Ve Malzeme Mühendisligi Akredite Oldu
2019 yilinda akredite olan Harita Mühendisligi ve Endüstri Mühendisligi bölümleri süreleri de uzatildi. Böylece Ondokuz Mayis Üniversitesi Mühendis Fakültesinde akredite olan bölüm sayisi bese (5) yükseldi.

2021 yili akreditasyon kararlarinin alindigi MAK toplantisi 27 Haziran’da yapildi. Toplantida 2020-2021 döneminde degerlendirilmis olan mühedislik programlariyla ilgili kararlar açiklandi. Dernek takim üyeleri tarafindan yapilan degerlendirmeler sonucunda; söz konusu bölümlerin dernegin ölçütlerini sagladigi sonucuna varilarak, Çevre Mühendisligi, Makine Mühendisligi, Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Lisans Programlari, 2 yillik akreditasyon kalite belgesi almaya hak kazandi. 2019 yilinda akredite olan Harita Mühendisligi ve Endüstri Mühendisligi bölümleri süreleri de uzatildi. Böylece Ondokuz Mayis Üniversitesi Mühendis Fakültesinde akredite olan bölüm sayisi bese (5) yükseldi.

Fakültenin üç bölümü (Çevre Mühendisligi, Makine Mühendisligi, Metalurji ve Malzeme Mühendisligi), Mühendislik Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (MÜDEK) tarafindan geçen ay degerlendirmeye alindi. Pandemi etkilerinin devam etmesi nedeniyle ‘uzaktan program degerlendirme’ seklindeki çalismalar, yapilan çikis görüsmesiyle tamamlanmisti.

Görüsmenin sonunda, yapilan degerlendirmeler için MÜDEK ekibine ve Mühendislik Fakültesinde akreditasyon çalismalarini sürdüren ögretim üyelerine tesekkür eden Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Batuk, OMÜ’nün kalite ve akreditasyon çalismalarinda iddiali oldugunu, hedefledikleri egitim revizyonu kapsamindaki degerlendirmelerin Mühendislik Fakültesi ve OMÜ için büyük önem tasidigini ifade etti.

Fakülte Dekani Prof. Dr. YildirayTopcu da akreditasyon çalismalarini Üniversitenin egitim revizyonu ve hedefleri dogrultusunda kurumsal bir anlayis ve bütüncül bir bakis açisiyla ele aldiklarini ve mevcut degerlendirmeler isiginda Mühendislik Fakültesi olarak çalismalarina devam edeceklerini ifade etti.

Dekan Topcu, program degerlendiricilerine ve bölümlerin akreditasyon çalismalarinda emek harcayan ögretim üyelerine sükranlarini sundu.

Çevre Mühendisligi Bölümü, Makine Mühendisligi Bölümü ile Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü baskanlari ve ögretim üyeleri ise yogun geçen degerlendirme süreci sonunda, programlarinin tüm paydaslar için daha iyiye ulastirilmasi adina verdikleri desteklerden ötürü OMÜ Üst Yönetimi ile degerlendirmeleri için MÜDEK ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA