Güvenlik Güçleri Haziranda 98 PKK'li Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Etkisiz hale getirilen teröristler arasinda Interpol tarafindan kirmizi bültenle aranan KCK'nin sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adir ile PKK'nin Irak'taki sözde öz savunma güçleri sorumlusu terörist Ulas Dogan ve 'turuncu' kategoride 1 milyon liraya kadar ödülle aranan, PKK'nin sözde Garzan Eyalet sorumlusu Samet Içyer de bulunuyor Bu yil ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK/KCK mensubu sayisi 30 Haziran itibariyla 94'e yükseldi.

YUNUS OKUR - Türkiye'nin huzur ve güven ortamini bozmak için sivilleri, çocuklari ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik haziranda yurt içi ve disinda düzenlenen operasyonlarda 98 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahli Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlügü, Jandarma Genel Komutanligi ve Milli Istihbarat Teskilati (MIT) Baskanliginin, ülkenin huzur ve kardesligini bozmaya çalisan terör örgütlerine yönelik amansiz takibi, güvenlik korucularinin da destegiyle devam ediyor.

Gece gündüz, yagmur çamur demeden sehir merkezleri ve kirsal alanlarin yani sira yurt disinda da teröristlerin pesini birakmayan güvenlik güçleri, eli kanli terör örgütüne haziranda da agir darbe vurdu.

AA muhabirinin derledigi bilgilere göre, haziranda yurt içi ve disindaki hava ve kara operasyonlarinda 98 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK ve gençlik yapilanmasina yönelik haziranda birçok ilde gerçeklestirilen operasyonlarda 104 zanli gözaltina alindi, bunlardan 30'u tutuklandi.

Güvenlik güçleri, yurt içi ve disinda terör unsurlarini yok etmek için çalismalarini ara vermeden sürdürüyor.

Bu yil ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK mensubu sayisi 30 Haziran itibariyla 94'e yükseldi.

- Haziranda örgütün tepe kadrosuna agir darbe indirildi

Kahraman güvenlik güçleri, geçen ay teröristlerin sözde sorumlularini da etkisiz hale getirerek örgüte agir darbe indirdi.

MIT'in, Irak'in kuzeyinde PKK/KCK kontrolündeki Mahmur kampinda 5 Haziran'da gerçeklestirdigi basarili operasyonda, PKK/KCK Mahmur genel sorumlusu Doktor Hüseyin kod adli Selman Bozkir, beraberindeki iki terörist etkisiz hale getirildi.

"Eren-1 operasyonlari" kapsaminda Van'in Baskale ilçesinde 5 Haziran'da etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, terör örgütü PKK'nin sözde Baskale sorumlusu "Agit" kod adli Gökhan Demir oldugu ve Içisleri Bakanliginin Terörden Arananlar Listesi'nde "gri" kategoride yer aldigi ögrenildi.

Söz konusu teröristin 15 Mayis 2020'de Van'in Özalp ilçesinde Vefa Destek Grubunun kullandigi araca yönelik gerçeklestirilen silahli saldirida, 1 belediye çalisani ve 1 sivil vatandasin sehit oldugu, 1 belediye çalisaninin yaralandigi terör olayinin failleri arasinda oldugu tespit edildi.

MIT tarafindan Irak'in kuzeyinde PKK/KCK'nin kontrolündeki Mahmur Kampi yakinlarinda haziran ayinda düzenlenen nokta operasyonda, Interpol tarafindan kirmizi bültenle aranan KCK'nin sözde Mahmur sorumlusu "Salih Cizre" kod adli Hasan Adir etkisiz hale getirildi.

- Sehitlerin kani yerde kalmadi

Eren 11 Operasyonu kapsaminda Bitlis'te 14 Haziran'da etkisiz hale getirilen teröristin, "turuncu" kategoride 1 milyon liraya kadar ödülle aranan, terör örgütü PKK'nin sözde Garzan Eyalet sorumlusu "Zerdast-Navdar" kod adli Samet Içyer oldugu saptandi.

Teröristin, Bitlis'in Ortakapi bölgesinde, 21 Haziran 2012'de meydana gelen yol kesme olayinda, bir güvenlik korucusunun sehit edilmesi, bir güvenlik korucusunun yaralanmasi ve bir askeri personel ile 3 vatandasin kaçirilmasi olayini gerçeklestirdigi belirlendi.

Teröristin ayrica, Bitlis merkezdeki Kayalibag köyü Karaca mezrasinda, 6 Ekim 2013'te 7 orman isçisinin alikonulmasi, Hakkkari'nin Yüksekova ilçesi Onbasilar köyündeki Özgen üs bölgesine 8 Haziran 2019'da yapilan silahli saldiri ve 10 Haziran 2019'da Özgen üs bölgesi yol insaatinda çalisan isçilere yönelik silahli saldiri sonucunda iki vatandasin sehit edilmesi eylemlerine katildigi tespit edildi.

- MIT destekli operasyonlarla sözde sorumlular etkisiz hale getirildi

"Gri kategorideki PKK'li terörist Islam Biliz, 18 Haziran'da MIT ve jandarmanin ortak operasyonuyla Türkiye-Iran sinirinda yakalandi.

Interpol tarafindan kirmizi bültenle aranan, ve Içisleri Bakanliginin Terörden Arananlar Listesi'nde "kirmizi" kategoride aranan PKK'nin Irak'taki sözde öz savunma güçleri sorumlusu Ulas Dersim kod adli terörist Ulas Dogan da haziran ayinda MIT operasyonuyla Irak'in Süleymaniye sehrinde etkisiz hale getirildi.

Geçmis dönemde Tunceli kirsalinda eylemler gerçeklestiren teröristin, örgütün bölgede gerçeklestirdigi pek çok mayinlama, yol kesme, araç yakma ve pusu faaliyetlerinde bulundugu belirtildi.

Dogan'in bu eylemlerin ardindan Hakurk'ta sözde yönetici olarak görevlendirildigi, daha sonra sözde Irak öz savunma güçleri sorumlusu oldugu ögrenildi.

Terörist Dogan'in 22 Haziran 2011'de Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde 2 polis memurunun, 4 Eylül 2011'de Tunceli'de hali sahada futbol oynayan polislere ve maçi izleyen yakinlarina yönelik bir polis ve esinin sehit edildigi saldirilari yönettigi belirtildi. Dogan'in ayrica 22 Agustos 2012'de Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde bir geçici köy korucusunun sehit edildigi saldirinin da aralarinda oldugu birçok terör eyleminin talimatini verdigi ögrenildi.
Kaynak: AA