Fotograf Severler, Battalgazi'deki Tarihi Mekanlari Gezdi

Malatya’nin Battalgazi Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu’ yarismasinda Kayisinin hasadi, kurutulmasi, pazarlamasi gibi islemleri fotograflamak için Malatya’ya gelen fotograf severler, Medeniyetin kalbi Battalgazi’nin tarihi mekanlarini gezdi.

Fotograf Severler, Battalgazi'deki Tarihi Mekanlari Gezdi
Battalgazi Belediyesi ve Firat Kalkinma Ajansi tarafindan Malatya Fotograf Sanati ve Sinema Sanati Dernegi (MAFSAD) is birligi ve Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) destekleriyle düzenlenen ‘Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu’ yarismasi devam ediyor. Tarihi ve dogal güzellikleriyle Dogu’nun incisi konumunda bulunan Battalgazi’nin kültürel, tarihi ve dogal zenginligini gözler önüne sermenin yani sira Malatya’nin simgesi haline gelen Kayisinin tanitimina katki saglamak amaciyla düzenlenen ödüllü fotograf yarismasi için Malatya’da bulunan gönüllü fotografçilar, ilçenin tarihi mekanlarini gezdi. Tarih baskenti Battalgazi’deki tarihi mekanlari fotograflayan fotograf severler, ilçeye hayran kaldi. Devlet sisteminin ilk dogdugu yer olan ve UNESCO Dünya Miras Kalici Listesi’ne aday Arslantepe Höyügü’nü gezen fotograf severler, Kanli Kümbet, Sahabe-i Kübra Medresesi, Poyraz Konagi Yasam Müzesi, Namazgah ve restorasyon çalismalari devam eden Ulu Cami gezisinin ardindan, Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda kahve molasi verdi.

Yarismacilar Battalgazi’ye hayran kaldi

Fotograf yarismasina Trabzon’dan katilan fotograf sever Ali Mermertas, “Esimle birlikte yarismaya katilmak için Trabzon’dan geldik. Biz Türkiye’yi dolasiyoruz. Bu tür yarismalara katilmayi ve kültürel fotograflar çekmeyi seviyoruz. Suanda da her bir karesinde tarih kokan Arslantepe Höyügü’nü geziyoruz, rehberlerden bilgiler aliyoruz. Müthis bir tarihi eser var. Bunun ardindan Battalgazi’deki kayisi hasadini fotograflamaya çalisiyoruz. Elimizden geldigi kadar Kayisi’nin tanitimini yapacagiz. Birkaç gün daha buradayiz. Kültürel bir geçmise sahip olan Battalgazi gerçekten güzel bir ilçe” dedi.

Seyit Konyali da, “Bu güzel yarismaya Konya’dan katiliyorum. Malatya bölgesine daha önce hiç gelmemistim. Hafizamdaki Battalgazi’den daha güzel bir yer gördüm. Yesili ve güler yüzü bol bir yerdeyim. Bu bizi çok mutlu etti. Fotograf çekerken mutlu olarak çekiyorum. Konumuz Malatya’nin geçim kaynagi kayisiya agirlik veriyoruz. Tarihi yerleri geziyoruz ve bayildik. Daha önce neden ön plana çikmamis diye düsünüyorum. Yarismayi düzenleyen Battalgazi Belediyemize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Battalgazi’ye hayran kaldigini dile getiren Fatma Gökmen isimli fotograf sever ise, “Yarismaya Ankara’dan katiliyorum. Bugünde fotograf çekimine çikiyorum. Malatya’ya ilk kez geldim. Battalgazi Belediyesine tesekkür ediyorum. Tarihi mekanlari gezme firsati bulduk. Nostalji seven bir insan olarak Poyraz Konagina bayildim. Safranbolu’yu da gezmistim ama burasi daha detayli. Battalgazi’de gezdigim yerlerin sunumunu sosyal medyada da yapacagim. Herkesin gelip görmesini tavsiye edebilecegim bir ilçe” diye konustu.

Kaynak: İHA