Filistinli Muhalif Aktivist Benat'in Ölümüyle Ilgili Bazi Subay Ve Güvenlik Birimi Mensuplari Gözaltina Alindi

Filistin yönetimi, muhalif aktivist Nizar Benat'in ölümüyle ilgili, içlerinde subaylarin da oldugu yaklasik 15 güvenlik birimi mensubunu gözaltina aldi.

Yerel haber ajansi Vatan'in haberine göre, istihbarat teskilati, subay ve güvenlik birimi mensuplarindan olusan 15 kisiyi gözaltina alarak Benat'in ölümüyle ilgili sorgulamak üzere Eriha Hapishanesi'ne götürdü.

Söz konusu gözaltilarin, Basbakan Muhammed Istiyye'nin talimatiyla Benat'in ölümünün arastirilmasi için kurulan komisyonun raporu ve istihbarat teskilati ile Askeri Savciligin karari dogrultusunda gerçeklestirildigi aktarildi.

Nizar Benat'in kardesi Ammar da sosyal medya hesabi Facebook üzerinden yaptigi açiklamada, "Evet, dogru. Nizar'a yönelik suikastta yer alan 14 kisinin Eriha'da gözaltinda oldugu bilgisi bize ulasti." ifadesini kullandi.

Bu bilgiden sabah haberdar olduklarini ancak ciddiye almadiklarini belirten Ammar, bu kisilerin isimlerinin açiklanmasini istedi.

Ammar, kimsenin suikasti düzenleyenler yerine günah keçisi olmasini kabul etmeyeceklerini; herkesin, suçuna, sözlerine, planina ve eylemine göre hesap verecegini vurguladi.

Gözaltina alinma zamanina iliskin bilgi bulunmayan bu kisilerin isimlerinin, Benat'in ölümünün arastirilmasi için kurulan komisyonun raporunda yazili oldugu belirtiliyor.

Filistinli muhalif aktivist Benat, isgal altindaki Bati Seria'nin El Halil kentinde 24 Haziran'da sabaha karsi Filistin güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindiktan kisa süre sonra hayatini kaybetmisti.

Filistinli muhalifin ailesi Benat'a iskence yapildigini ve suikasta kurban gittigini savunuyor.

Basbakan Muhammed Istiyye, 44 yasindaki Benat'in ölümünü arastirmak üzere bir komisyon olusturuldugunu açiklamisti.

Filistin Adalet Bakani Muhammed Fehd es-Selalde de Benat'in fiziksel siddete maruz kaldigini ve gözaltindayken gerçeklesen ölümünün dogal olmadigini söylemisti.

Kaynak: AA