Belarus Devlet Baskani Lukasenko Açiklamasi 'Ukrayna'ya Sinirlar Terör Operasyonu Kapsaminda Kapatildi'

Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko, ülkede büyük bir terör operasyonunun bugün tamamlandigini duyurarak, operasyon kapsaminda Ukrayna ile sinirlarini kapattigini açikladi.

Belarus Devlet Baskani Lukasenko Açiklamasi 'Ukrayna'ya Sinirlar Terör Operasyonu Kapsaminda Kapatildi'


Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko, 3 Temmuz Belarus Bagimsizlik Günü nedeniyle düzenlenen programda, ülkede ABD, Almanya, Ukrayna, Polonya ve Litvanya tarafindan yönlendirilen bati yanlisi bir terör grubuna yönelik genis çapli bir operasyon yapildigini duyurdu. Lukasenko açiklamasinda, "Bugün ülkede genis çapli bir terör operasyonunu tamamladik" dedi.

Geçtigimiz devlet baskanligi seçimleri öncesinde de buna benzer bir operasyon yaptiklarini hatirlatan Lukasenko, "Görevlilerimiz ortadan kaldirilmasi gereken tümörü ortaya çikardi" ifadelerini kullandi.

Lukasenko ayrica, Ukrayna ile sinirlarin kapatildigini da açikladi.

Ukrayna üzerinden Belarus’a yasadisi yollarla silah sokuldugunu savunan Lukasenko, "Geçtigimiz yil da bu hususta konustum ama çogu kisi bana inanmadi. Ukrayna’dan Belarus’a çok miktarda silah geliyor, bu nedenle sinir birliklerine Ukrayna sinirini tamamen kapatma talimati verdim" diyerek bati yanlisi ülkelere rest çekti.
Kaynak: İHA