Akbank, Mobil Uygulama Deneyimini Yenilenen ATM'lerine Tasidi

Akbank, müsterilerinin islemlerini ATM’lerde de hizli ve pratik bir sekilde yapmalari için ATM’lerinin görsel ve deneyim tasarimini bastan asagi yeniledi.

Akbank'tan yapilan açiklamaya göre, banka, gelecegin bankacilik vizyonu ile yeniledigi mobil uygulamasi Akbank Mobil’den sonra Akbank ATM’lerinin de görsel ve deneyim tasarimini degistirdi. Akbank ATM’leri sadece fiziksel tasarimlariyla degil, müsterilere özel sunulan kisisellestirilmis para çekme, para çekiminde banknot seçimi, gelistirilmis ‘kesfet’ menüsü gibi yeni özellikleri ile de deneyimde fark yaratmaya devam ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Akbank Strateji, Dijital Bankacilik ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardimcisi Burcu Civelek Yüce, müsterilerine tüm temas noktalarinda bütünsel bir deneyim yasatmayi hedeflediklerini belirtti.

Müsterilerin ATM’lerde islemlerini hizli ve pratik bir sekilde bitirmek istedigini bildiren Yüce, sunlari kaydetti:

"Biz de her zaman oldugu gibi müsteri ihtiyacini odagimiza alarak, ‘Mobil gibi ATM’ dedigimiz yeni ATM’lerimizi hayata geçirdik. Yeni ATM’lerimizde müsteri deneyimini Akbank Mobil’e benzer tasarladik ve tüm kanallarimizda bütünsel bir müsteri deneyimi yarattik. ATM’lerimiz için en kritik fonksiyonlar olan para çekme, para yatirma ve kredi karti borç ödemede iyilestirme ve yeni akislarla birlikte deneyimde mükemmellik hedefi ile ilerledik. Yeni ATM ekranlari ile hayatimiza farkli özellikler de girdi. Örnegin, kisisellestirilmis sik çekilen tutarlar ana sayfada görünüyor ve müsterilerimiz bunlardan birine tiklayarak hizlica para çekebiliyor. Para çekerken müsterilerimiz diledikleri banknotlari seçebiliyor, QR kod ile para yatirabiliyorlar. Para transferi ve ödeme yaparken öncelikli kayitlara ve sik yapilan islemlere erisebiliyorlar. Islemleri için aradiklari özel fonksiyonlara ise ‘Kesfet’ menüsü altindan hemen ulasabiliyorlar. Yeniliklerimiz ile müsterilerimizin finansal hizmetlerde yasadiklari deneyimi iyilestirmeye devam ediyoruz."

Kaynak: AA