2 Bin Yillik Roma Hamaminda Ünlü Mankenler Defile Düzenledi

Yozgat’in Sarikaya ilçesinde bulunan ve dünyanin bilinen en eski termal tedavi merkezi olarak bilimsel çevrelerce kabul edilen “Kral Kizi" adiyla bilinen Basilica Therma Roma Hamaminin tanitimina yönelik uluslararasi moda haftasi etkinlikleri kapsaminda ünlü mankenler tarafindan defile düzenlendi.

2 Bin Yillik Roma Hamaminda Ünlü Mankenler Defile Düzenledi
Sarikaya ilçesinde, "Kral kizi" adiyla bilinen Basilica Therma Roma Hamami, tarihi özellikleri, mimarisi ve 2 bin yildir akan sifali suyu ile dikkat çekiyor. Dünyada içerisinde sicak su bulunan iki yapidan birisi Ingiltere’nin Baht bölgesinde digeri ise Yozgat’in Sarikaya ilçesinde bulunuyor.

UNESCO Dünya Mirasi geçici listesine alinan tarihi yapinin ülke turizmine kazandirilmasi amaciyla kazi ve peyzaj çalismalari araliksiz devam ederken, bölgede ilk kez yerli ve yabanci mankenlerin katilimi ile defile düzenlendi.

Uluslararasi Moda Haftasi etkinlikleri kapsaminda düzenlenen etkinlikte ünlü tasarimcilarin koleksiyonlari, yerli ve yabanci mankenler tarafindan tarihi yapi altinda tanitildi. Tarihi Roma Hamaminin tanitimina katki saglamak ve ülke turizmine dikkat çekmek için gerçeklestirilen moda defilesi, ilçe halki tarafindan da büyük bir begeniyle izlendi.

Roma Hamaminda düzenlenen defilenin dünya turizmine katki saglayacagini söyleyen Sarikaya Belediye Baskani Ömer Açikel, “Yozgat Sarikaya’da 2 bin yillik tarihi bir geçmise sahip olan Dünyanin en eski termal tedavi merkezi olan Basilica Therma’da Sarikaya Roma Hamaminda bu organizasyonu gerçeklestirmekten ben de çok mutluyum, gururluyum. Birbirinden kiymetli tasarimcilar ve bu eserleri sergileyen birbirinden kiymetli modellerle bu tanitim atagini baslatmis olduk. Burada hem Yozgat hem Iç Anadolu hem de dünya turizmine bu insanlik mirasi olarak kabul edilen yapinin katma deger saglamasina katki saglayacagini umut ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA