Sultangazi'deki Camiler Bayram Öncesi Gül Suyu Ile Yikandi

Sultangazi Belediyesi ekipleri, ilçedeki camileri gül suyu ile yikayarak bayram namazi için hazirladi. Cadde ve sokaklardaki temizlik faaliyetlerine hiz verilirken, bugünden itibaren mezarliklarda limonata ikramina baslandi.

Sultangazi'deki Camiler Bayram Öncesi Gül Suyu Ile Yikandi
Sultangazi Belediyesi, vatandaslarin Kurban Bayrami’nda her türlü ihtiyacini karsilamak üzere çalismalarina hiz verdi. Vatandaslarin huzurlu bir bayram geçirmesi amaciyla harekete geçen belediye ekipleri, ilçedeki camileri gül suyu ile temizliyor. Gül suyu ile yikanan camilerin kokusu vatandaslar, tarafindan memnuniyetle karsilaniyor. Sultangazi Belediyesi, yaz sicaklarinin kendini hissettirdigi bugünlerde mezarliklarda vefat eden yakinlarina dua etmek isteyen vatandaslari da unutmadi. Belediye ekipleri, bugünden bayram süresince Yayla mezarligi ve Habipler Cebeci mezarliklari girisinde limonata dagitarak sicak havada bunalan vatandaslarin serinleyerek ferahlamasini sagliyor. Sultangazi’de sokaklardaki temizlik çalismalari da araliksiz sürüyor. Rutin olarak yapilan temizlik faaliyetlerine bayram öncesi hiz verilirken, sokaklarin bakimli ve güzel görünmesi için çalismalar devam ediyor.

Konuyla ilgili konusan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Kurban Bayrami’nda insanlarimiz paylasmayi ve cömertligi en yüksek seviyede idrak ediyor. Bu güzel günlerde nese, huzur ve mutluluk dolu bir ortam olusuyor. Biz de ekiplerimizle, bayram namazi öncesi vatandaslarimizin güzel kokular esliginde, huzur içinde ibadet edebilmeleri için camilerimizi gül suyu ile yikiyoruz. Yine bu sicak günlerde mezarliklarda limonata dagitimi yaparak ferahlamalarini saglamak istedik. Kurban Bayrami yaklasirken rutin temizlik ve yikama çalismalarimiza, daha da yogun sekilde devam ediyoruz. Ancak her zaman dedigimiz gibi en güzel temizlik, kirletmemektir” dedi.



Baskan Dursun’dan vatandaslara trafik uyarisi

Uzun bayram tatillerinde artan trafik kazalarina da dikkat çeken Baskan Dursun, “Bayram sevincimiz yarida kalmasin. Trafik kurallarina hassasiyetle riayet edelim. Herkesin bu haftayi, mutlu ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum. Tüm komsularimizin ve Islam Aleminin Kurban Bayrami mübarek olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA