Kurban Bayrami Arefesinde Canli Hayvan Pazarinda Yogunluk Artti

Türkiye’nin önemli hayvancilik merkezlerinden biri olan Van’da, besiciler Kurban Bayrami arefesinde bin bir emekle yetistirdikleri kurbanliklari görücüye çikardi.

Kurban Bayrami Arefesinde Canli Hayvan Pazarinda Yogunluk Artti
Bölgede uzun ve zahmetli bir sürecin ardindan hayvanlarini yetistiren besiciler, emeklerinin karsiligini alabilmek umuduyla sabahin ilk saatlerinden itibaren Van Büyüksehir Belediyesi Canli Hayvan Pazari’nin yolunu tuttu. Bu yil canli hayvan pazarinda küçükbas hayvanlar bin 250 ila bin 500 liradan baslayan fiyatlarla alici bulurken, ortalama 500 kilogram olan büyükbas kurbanlik fiyatlari ise 13 bin 500 liradan alici buluyor. Bu yil kurbanlik fiyatlarinin geçen yila oranla düstügünün altini çizen besiciler, bu yil ki Kurban Bayrami’ndan beklentilerinin yüksek oldugunu ifade etti.

Konuya iliskin konusan Nasri Korkunç isimli besici, vatandas bu yil fiyatlari yüksek buldugunu ancak geçen yila oranla fiyatlarin düstügünü belirtti.

Korkunç, su an 18 bin TL’ye satisa sundugu 700 kilogramlik büyükbas hayvan için alici aradigini kaydetti.

Suat Tekin isimli bir diger besici ise kurbanlik aliniminin son güne birakilmamasini isteyerek, fiyatlarin da geçen yila göre hemen hemen ayni oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA