Kahramankazan Belediyesi'nden Çiftçiye Akaryakit Destegi

Ankara Kahramankazan Belediyesi, tarim ve hayvancilik alaninda yogun bir potansiyele sahip olan ilçede çiftçi ve üreticilere yönelik yaptigi desteklemeleri sürdürüyor. Belediye bu kapsamda ilçedeki çiftçilere 500’er TL’lik akaryakit (mazot) destegi verecek.

Kahramankazan Belediyesi'nden Çiftçiye Akaryakit Destegi
Kahramankazan Belediyesi, çiftçi ve üreticilere yönelik yaptigi desteklemelere bir yenisini daha ekledi. Kahramankazan Belediyesi, bu kapsamda ilçedeki çiftçilere yönelik akaryakit (mazot) desteklemesi uygulamasi baslatti. Mazot desteklemesinden faydalanmak isteyen çiftçi ve üreticiler Kahramankazan Belediyesi ve Kahramankazan Ziraat Odasi Baskanligi’na basvuruda bulunabilecek. Basvurularin toplanmasinin ardindan çiftçilere 500’er TL’lik akaryakit (mazot) destegi verilecek. Çiftçilere böylece, üretim maliyetlerinin önemli bir ayagini olusturan mazot kullaniminda kayda deger bir destekleme yapilmis olacak.

Her zaman yaninizdayiz

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, bir tarim ve hayvancilik ilçesi olan Kahramankazan’da çiftçi ve üreticilerin her zaman yaninda olduklarini belirterek, “Geride biraktigimiz 3 yillik süreçte çiftçilerimize yüzde 50 hibe oraniyla 3 milyon 200 bin sebze fidesi destegi vermistik. Simdi de çiftçilerimize 500’er TL’lik mazot destegi veriyoruz. Basvurularin tamamlanmasinin ardindan çiftçilerimize mazot desteklemesini baslatacagiz. Imkânlarimiz ölçüsünde yaptigimiz bu desteklemeyi önümüzdeki yillarda da sürdürecegiz. Toprak can, toprak hayat, toprak üretim demek. Üretim olmazsa hayat durur, topraktan koparsak hayat durur. Bunun farkindayiz ve onun için Kahramankazan Belediyesi olarak çiftçi ve üreticilerimize elimizden gelen destegi sonuna kadar vermeyi sürdürecegiz” diye konustu.

Tarim ve hayvanciliga dev destek

Kahramankazan Belediyesi, 2019, 2020 ve 2021 yillarinda çiftçilere yüzde 50 hibe oraniyla toplamda 3 milyon 200 bin adet domates, salatalik, biber ve patlican fidesi dagitmisti. Belediyenin bir diger desteklemesi ise ilçenin meshur Ova Kavunu’nun üretimini yeniden canlandirmak için çiftçilere yüzde 100 hibe oraniyla yaptigi tohum, ilaç ve ekipman destegi olmustu. Ankara’da bir ilke imza atan Kahramankazan Belediyesi, koyunlarin mikroplardan ve parazitlerden temizlenmesini saglayan Mobil Koyun Banyolugu hizmetini baslatmisti. Belediye ayrica, pandemi nedeniyle çiftçilerin elinde kalan yaklasik 150 ton sogan ve patatesi de satin alarak ihtiyaç sahiplerine dagitmisti.

Çiftçiler memnun

Mazot desteklemesinden oldukça memnun oldugunu ifade eden çiftçiler, bu uygulamadan dolayi belediyeye tesekkür ederek, “Bizler için oldukça önemli bir uygulama, böylece üretim maliyetlerimiz mazot alaninda yari yariya düsüyor. Üretimi tesvik eden bu uygulamanin devam etmesini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA