Istanbul Havalimanlarinda Bayram Tatili Hareketliligi Sürüyor

Kurban Bayrami tatilini sehir disinda geçirmek isteyen vatandaslar, arife gününde de Istanbul'daki havalimanlarinda yogunluk olusturdu.

Istanbul Havalimani'nda uçuslarin yogun oldugu saatlerde hareketlilik artarken, yolcularin konforlu sekilde seyahat etmesi için tüm tedbirler aliniyor.

Havalimani girisinden itibaren olusan yogunluk nedeniyle önlem alan IGA ve Turkish Ground Services (TGS) yer hizmetleri ekipleri yolculari yönlendiriyor.

Havalimaninda görevli hijyen timleri, Kovid-19 önlemleri kapsaminda yolculari sosyal mesafe ve maske kurallarina uymalari konusunda uyariyor.

Yurt disina çikacak yolcularin pasaport kontrol noktalarinda bekleme sürelerini en aza indirmek için çok sayida pasaport noktasi açik tutuluyor.

Istanbul Havalimani isletmecisi IGA da Kurban Bayrami tatili boyunca operasyonlarin sorunsuz isleyisi için ilave personel ve ekipman takviyesi sagliyor.

Hava yolu sirketleri de bayram tatili için ek sefer koydu.

THY, bayram döneminde yogun mesaiyle uçuslarina devam ederken, dün 1364 uçus yaptigini duyurdu ve bayramda 427 ek sefer düzenlenecegi açikladi.

Yolcular da alinan önlemler ve sefer sayilarinin artirilmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Ailesiyle memleketi Kahramanmaras'a gittigini belirten Yusuf Aslan, "Bilet bulmakta zorlanmadik. Bayram tatiline memleketimize gidiyoruz. Pandemi nedeniyle geçen bayramda gidememistik. Bu ilk bayram tatilimiz olacak, heyecanliyiz." dedi.

Bayram tatilinin 9 güne çikarilmasiyla tatilini memleketlerinde veya tatil bölgelerinde geçirmek isteyenler, Sabiha Gökçen Havalimani'nda da yogunluk olusturdu.

Kaynak: AA