Silahla Yaralama Süphelisinin Evinden Atilan Okul Çantasindan Uyusturucu Çikti

Edirne’nin Kesan ilçesinde silahla yaralama süphelisinin evine giden ekipler, pencereden disari atilan okul çantasinda uyusturucu buldu. Olayla ilgili bir kisi tutuklandi.

Silahla Yaralama Süphelisinin Evinden Atilan Okul Çantasindan Uyusturucu Çikti
Kesan’da silahla yaralama olayina karistigini belirlenen Y.A.’nin evine Kesan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri arama yapmak üzere gitti. Alinan arama karari dogrultusunda Yeni Mescit Mahallesi’nde bulunan eve gelen ekipler, o sirada evin penceresinden disari bir çanta atildigini fark etti.

Yere düsen çantayi alan polis, içinde çok sayida uyusturucu madde oldugunu fark etti ve çantayi muhafaza altina aldi.

Süphelilerin disari attigi okul çantasini arayan ekipler, 13 posette 681,34 gram eroin, 2 posette 51,84 gram metamfetamin ele geçirdi.

Olayla ilgili gözaltina alinan B.G., Y.A. ve E.A.’nin emniyetteki islemleri tamamlandi. Adliyeye sevk edilen süphelilerden B.G. çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklandi, diger kisiler ise serbest birakildi.

Olay

Yenimescit Mahallesi Kayalidere Caddesi ve Erdemir Sokak kesisiminde bulunan terzi dükkanina silahli saldirida bulunuldu. Terzi dükkani olarak kiralanan isyerinin süpheli tarafindan tahliye edilmemesinden kaynaklandigi anlasilan olay sonucu meydana gelen saldirida E.A. ve F.A. bacaklarindan yaralandi. Yapilan olay yeri inceleme çalismalarinda 2 adet bos av tüfegi kartusu ile 2 adet patlamamis fisek ele geçirildi.

Silahla yaralanan yaralilar ambulanslarla hastaneye kaldirilirken, olayda hafif yaralanan F.A.’nin hayati tehlikesinin bulunmadigi E.A.’nin ise sag ayak diz kapagi altindan bacaginin kesildigi ögrenildi.

Meydana gelen olayla ilgili inceleme yapan Asayis Büro Amirligi ekipleri, süphelilerin E.D., O.T., B.G., A.K. ve suça sürüklenen çocuk Y.A. oldugunu tespit etti. Süpheliler, 1 tabanca ve av tüfegi ile yakalanirken, olayin azmettiricisinin O.D. oldugu bilgisine ulasildi.

Adliyeye sevk edilen süpheli O.D. savcilik ifadesi ardindan serbest kalirken, O.T., E.D., B.G., A.K. ve Y.A. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Öte yandan, Y.A.’nin ikametinde yapilan aramada, 680 gram eroin, 50 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Y.A. ile eroin ve metamfetamin maddesinin sahibi oldugu iddia edilen B.G. hakkinda ‘uyusturucu madde ticareti yapmak’ suçundan adli islem baslatildi, konu ile ilgili Y.A. adli kontrol sartiyla serbest kaldi. B.G. ise ‘uyusturucu madde ticareti yapmak’ suçundan mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA