Sicaktan Bunalan Manisa Ve Izmirliler Spil'e Akin Etti

Manisa Spil Dagi Milli Parki, yakici sicaktan kaçmak isteyen Manisa ve Izmirli vatandaslarin tercihi oldu. Vatandaslar, yaklasik 1500 metre rakimli Atalani mevkiinde agaç gölgelerinin altinda piknik yaparak serin havanin tadini çikardi.

Sicaktan Bunalan Manisa Ve Izmirliler Spil'e Akin Etti
Hava sicakliklarinin 43 dereceleri gördügü Manisa ve Izmir’de vatandaslar, serinlemek ve hafta sonunu dogada geçirmek amaciyla Spil Dagi Milli Parki’na akin etti. Dogal güzellikleri ve endemik bitki çesitliliginin yani sira kent merkezlerinden 10 derece daha düsük sicakliga sahip Spil Dagi Milli Parki’na giden Manisa ve Izmirliler, mangal keyfi yapmayi da ihmal etmedi.

Manisa’dan arkadasiyla Spil Dagi’na gelen Hüseyin Özçay, sehrin yakici sicagindan kaçtiklarini belirterek “Burada asagiya göre en az 10 derecelik bir sicaklik degisikligi var. Asagida baya terliyoruz, burasi baya güzel ve serin. Iyi ki gelmisiz, günün en sicak saatlerini burada serinleyerek geçirecegiz” dedi.

Manisa’dan ailesiyle birlikte gelerek Atalani mevkiinde piknik yapan Mehmet Demirtas ise, “Sicaktan kaçtik, buraya geldik. Burasi Manisa kent merkezine göre oldukça serin. Günümüzü burada geçirdikten sonra aksam serinliginde evimize gidecegiz” diye konustu.

Asiri sicak ve kalabaliktan uzaklasmak için Izmir’den Spil Dagi Milli Parki’na çiktiklarini ifade eden Güray Öpöz de “Izmir’de son zamanlarda inanilmaz bogucu bir sicak var. Dolayisiyla buraya nefes almaya geldik, iyi de yaptigimizi düsünüyorum. Çünkü deniz kenarlari daha sicak ve üstelik su an çok kalabalik. Hem kalabaliktan kaçtik hem de biraz serinleyelim diye geldik. Ortamdan çok memnunuz, geldik piknigimizi yaptik ve serinledik” dedi.

(Turgay Duyar/IHA)
Kaynak: İHA