Kirsehir Valisi Akin'dan Kurban Bayrami Mesaji

Kirsehir Valisi Ibrahim Akin, Kurban Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Vali Akin, mesajinda, bayramlarin yardimlasma ve dayanismanin en güzel örneklerinin sergilendigi, kirginliklarin kenara birakilarak mutluluklarin paylasildigi müstesna günlerden oldugunu animsatti.

Dini ve insani sorumluluklari hatirlatan mübarek bayram günlerinde inancin, örf ve adetlerin güzellikler getirdigini belirten Akin, diger toplumlardan farkli olarak sevinçte ve tasada el ele vererek dayanisma içinde olundugunu animsatti.

Bayramlarda da zorda kalanin yaninda olarak, imkanlar dahilinde muhtaç, yoksul, hasta ve kimsesizlere yardim edilmesi, çocuklari sevindirme, sehit aileleri ve gazileri ziyaret etmenin hem dini hem de insani vazifelerden oldugunu vurgulayan Vali Akin, sunlari kaydetti:

"Milletçe bu güzel atmosferi hayatimizin her gününe aksettirdigimiz takdirde saglikli ve huzurlu bir toplum olma yolunda çözemeyecegimiz sorun kalmayacaktir. Tüm insanligi tehdit eden koronovirüs salgini nedeniyle kalabaligin ve yakin temasin arttigi bayramlarda tedbiri elden birakmamamiz gerekmektedir. Kurban Bayrami’nin huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için ilgili kurumlarimizca tüm tedbirler alinmistir. Kirsehirli hemserilerimizin, milletimizin ve tüm Islam aleminin mübarek Kurban Bayrami’ni en içten dileklerimle kutlar, bayramin tüm insanliga saglik, huzur ve baris getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim."

Kaynak: AA