Kirikkale Valiligi Uyardi Açiklamasi Termometreler 40 Dereceyi Gösterecek

Kirikkale Valiligi, Kurban Bayrami süresince hava sicakliklarinin 40 dereceye kadar çikacagini belirtirken, yasli, çocuk ve kronik hastalarin, saat 11.00 ile 16.00 arasinda gereken tedbiri almalarini istedi.

Kirikkale Valiliginden yapilan açiklamada, Kurban Bayrami süresince hava sicakliklarinin artis gösterecegini ve mevsim normallerinin 10 ila 12 derece üzerine çikacagi belirtildi. En yüksek hava sicakliklarinin 40 dereceye kadar çikacagi ifade edilirken, yasli, çocuk ve kronik hastalarin, 11.00 ile 16.00 arasinda gereken tedbiri almalari istendi.

Açiklamada, "Yapilan son meteorolojik degerlendirmelere göre, halen bölgemizde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmekte olan hava sicakliklarinin zamanla artisini sürdürerek mevsim normallerinin 10 ila 12 derece üzerine çikmasi, hafta ortasindan itibaren kuzeybati kesimlerinden baslayarak kuzey ve iç kesimlerde azalmasi bekleniyor. Kurban Bayrami süresince en yüksek hava sicakliklarinin Kirikkale’de 38-40 derece civarinda olacagi tahmin ediliyor" denildi.
Kaynak: İHA