Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas Yozgat'ta Trafik Denetimlerine Katildi Açiklamasi

'Günlük ortalama 9 bin 259 ekiple, bu ekiplerde görev alan ortalama 17 bin 500 civarinda arkadasimizla sahada olacagiz'.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas Yozgat'ta Trafik Denetimlerine Katildi Açiklamasi
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Yozgat'ta trafik kontrol noktasinda denetimlere katilarak, vatandaslara uyarilarda bulundu.

Yozgat - Sorgun kara yolunun 25. kilometresinde polis uygulama noktasini ziyaret eden Aktas, durdurulan sürücülere trafik kurallarina uymalari konusunda uyarilarda bulunarak, brosür verdi. Aktas, araçta bulunan çocuklara da oyuncak ve kirmizi düdük hediye etti.

Aktas, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kurban Bayrami'ni huzur içerisinde geçirebilmek, bayramin sevincine trafikte kaybedilen canlarin acisinin, hüznünün karismamasi için hem emniyet teskilati hem de jandarma teskilatinin tam kadro yollarda oldugunu söyledi.

15 Temmuz gününden itibaren bayram sonuna kadar 13 günlük sürede bütün personelin hem bayram öncesi hem bayram sirasi hem de bayram sonrasinda dönüslerle ilgili tedbirlerini almak üzere yollarda oldugunu vurgulayan Aktas, sunlari kaydetti:

"Günlük ortalama 9 bin 259 ekiple bu ekiplerde görev alan ortalama 17 bin 500 civarinda arkadasimizla sahada olacagiz. Bayramdan kaynaklanan ve turizm sezonunda olmamiz nedeniyle yollarda çok ciddi bir yogunluk var. Bu yogunluktan kaynakli kaza olmamasi, insanlarimizi kaybetmemek, can ve mal kaybi olmamasi için arkadaslarimiz görevi basindalar. Biz de yine sahadayiz. Genel Müdürlügümüzün bütün yöneticileri, genel müdür yardimcilarimiz, müfettislerimiz, Jandarma Genel Komutanligi tarafinda da bütün idareciler yollardalar."

Aktas, Yozgat'ta da 66 noktada tedbir alindigini belirterek, sürücülere su uyarilarda bulundu:

"Bütün yolculara saglikli sihhatli yolculuklar diliyoruz. Allah kaza bela vermesin. Sürücülerimizin hiz kurallarina uymalari gerekiyor. Kazalarin çok büyük bölümü hizdan kaynakli. Yine emniyet kemerlerini ihmal etmemeleri gerekli, az önce uygulama yaparken de gördük önde oturanlar kemeri takiyorlar ama maalesef arka koltukta oturanlar çogunlukla kemer takmiyorlar. Hem öndeki hem arkadakilerin kemer takmalari gerekiyor. Direksiyon basinda telefon ile konusmamamiz lazim. Ayrica sik sik dinlenmemiz lazim, yorgun yolculuk yapmamaliyiz. Bu kurallari herkes biliyor ancak uygulama noktasinda hassasiyet göstermedigimiz için aci tablolar ile karsilasiyoruz."

Aktas'a, Yozgat Valisi Ziya Polat, Sorgun Kaymakami Bahadir Günes, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk de eslik etti.
Kaynak: AA