Emniyet Genel Müdürü Aktas Açiklamasi 'Kurban Bayrami Tatili Boyunca 226 Bin Personelle Sahadayiz'

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Kurban Bayrami tatili dolayisiyla yaklasik 120 bin ekip ve 226 bin personelle sahada olacaklarini belirtti.

Emniyet Genel Müdürü Aktas Açiklamasi 'Kurban Bayrami Tatili Boyunca 226 Bin Personelle Sahadayiz'
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Yozgat-Sorgun karayolunun 25. kilometresinde trafik kontrol noktasini ziyaret ederek Yozgat Valisi Ziya Polat, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk’ten bilgi aldi. Uygulama kapsaminda durdurulan araçlardaki yolcularla sohbet eden Aktas, sürücüleri emniyet kemeri takmalari, seyir halindeyken telefon kullanmalari ve hiz limitini asmamalari konusunda uyardi. Aktas ayrica yolcularin bayramini kutlayarak çocuklara kirmizi düdük ve çikolata verdi.

Aktas daha sonra gazetecilere yaptigi açiklamada, Kurban Bayraminda herhangi bir sorun yasanmamasi ve saglikli bayram geçirilmesi için Emniyet Genel Müdürlügü olarak gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

Kurban Bayrami yogunlugu nedeniyle can ve mal kaybini önlemek, trafik kazalarini en aza indirmek için jandarma ve emniyet ekipleri olarak büyük bir seferberlik baslattiklarini söyleyerek, “Bayrami huzur içerisinde geçirebilmemiz için, bayramin sevincine trafikte kaybettigimiz canlarin acisi hüznü, karismasin diye hem emniyet teskilati olarak hem de jandarma teskilati olarak tam kadro yollardayiz. 15 Temmuz gününden itibaren bayram sonuna kadar 13 günlük sürede bütün arkadaslarimiz hem bayram öncesi, hem bayram sirasi hem de bayram sonrasinda dönüslerle ilgili tedbirlerini almak üzere yoldalar. Günlük ortalama 9 bin 259 ekip ile bu ekiplerde görev alan ortalama 17 bin 500 civarinda arkadasimizla sahada olacagiz. 13 günlük süre içerisinde 120 binden daha fazla ekiple 226 bin arkadasimiz büyük bir hassasiyetle görev yapacak. Yollarda büyük bir yogunluk var. Bunu Ankara’dan buraya gelirken gördük. Bu yogunluktan kaynakli kaza olmasin, insanlarimizi kaybetmeyelim, can ve mal kaybi olmamasi için arkadaslarimiz görevi basindalar. Biz de yine sahadayiz. Genel Müdürlügümüzün bütün yöneticileri Genel Müdür Yardimcilarimiz, müfettislerimiz Jandarma Genel Komutanligi tarafinda da bütün idareciler yollardalar. Illerde Sayin valilerimizin koordinasyonunda ilgili bütün arkadaslarin bir araya geldigi ekipler olusturuldu, onlarin kendi il planlari oldu” dedi.

Yozgat’ta da 66 noktada emniyet ekiplerinin gerekli tedbirleri aldigini belirten Aktas, “Onlarin da sürücüleri bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye yönelik tedbirleri var. Bütün yolculara saglikli sihhatli yolculuklar diliyoruz, Rabbim kaza bela vermesin. Sürücülerimizin hiz kurallarina uymalari gerekiyor. Kazalarin çok büyük bölümü hizdan kaynakli. Yine emniyet kemerlerini ihmal etmemeleri gerekli, az önce uygulama yaparken de gördük önde oturanlar kemeri takiyorlar ama maalesef arka koltukta oturanlar çogunlukla kemer takmiyorlar. Hem öndeki hem arkadakilerin kemer takmalari gerekiyor. Direksiyon basinda telefon ile konusmamamiz lazim. Ayrica sik sik dinlenmemiz lazim, yorgun yolculuk yapmamaliyiz” dedi.

Kaynak: İHA