Yakin Dogu Üniversitesi, KKTC Saglik Bakanligindan Alacaklarinin Bir Kismini Bagisladi

Yakin Dogu Üniversitesi, KKTC Saglik Bakanligi ile yaptigi hizmet protokolü kapsaminda Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde sevkli hastalara verilen hizmetler karsiliginda dogan alacaklarinin 33 milyon liralik kismini bagisladigini açikladi.

Yakin Dogu Üniversitesi, KKTC Saglik Bakanligindan Alacaklarinin Bir Kismini Bagisladi
Devletten alacagi 33 milyon lirayi bagislayarak kalan tutari da uzun vadeli taksitlendiren Yakin Dogu Üniversitesi, toplum sagligina yönelik pek çok hizmeti de geçtigimiz dönemde ücretsiz olarak üstlendi. Subat 2020’da Dr. Burhan Nalbantoglu Devlet Hastanesi’nde yasanan yangin nedeniyle saglik hizmetlerinin aksamamasi için kapilari bütün hastalara ücretsiz açan Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, genel yogun bakim, koroner yogun bakim ve kalp damar cerrahisi yogun bakimlari ile birlikte tüm diger servislerine 100’ün üzerinde hasta kabul etmisti. Erken dogum, solunum yetmezligi ve benzeri sebeplerle yenidogan yogun bakim servisine getirilen 13 bebegin tedavileri tamamlanirken, acil servise basvuran hastalara da tüm acil servis hizmetleri ücretsiz olarak verilmisti.

Pandemi döneminde de acil servis hizmetlerini ücretsiz vermeyi sürdüren üniversite hastaneleri, Covid-19 asilamalarina da aktif bir sekilde destek vererek 40 bin doz Covid-19 asisi yapti. Ayrica pandemi sürecinde, anne ve bebek sagligini gözeterek hamilelere yönelik de pek çok ücretsiz hizmet verdi.

“Her zaman oldugu gibi halkimizin ve devletimizin yaninda olmayi sürdürecegiz”

Özellikle pandemi döneminde toplum sagligini korumak ve yasanan süreçte devlete destek olmak için pek çok hizmeti ücretsiz verdiklerini hatirlatan Yakin Dogu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “Yakin Dogu Üniversitesi olarak basta egitim ve saglik olmak üzere faaliyet gösterdigimiz her alanda en önemli önceligimiz Kibris Türk Toplumu ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetimizin gücüne güç katarak bu topraklardaki köklerimizi gelistirmek ve büyütmektir. Ayni amaçla, Günsel Aile Kurulunda aldigimiz kararla Saglik Bakanligindan olan alacaklarimizin 33 milyon lirasini bagislayarak, kalan alacaklarimizi da uzun vadeli taksitlendirme karari aldik” açiklamasinda bulundu. Irfan Suat Günsel, “Bundan sonraki süreçte de her zaman oldugu gibi halkimizin ve devletimizin yaninda olmayi sürdürecegiz” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA