Pendik'te 15 Temmuz Nöbeti Havadan Görüntülendi

15 Temmuz hain darbe girisiminin durdurulusunun 5. yildönümünde Pendik Millet Bahçesi’nde demokrasi nöbeti tutuldu. Pendik Millet Bahçesi’nde yüzlerce vatandaslarin bir araya geldigi demokrasi nöbeti drone ile havadan görüntülendi.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafindan gerçeklestirilen hain darbe girisiminin bastirilmasinin 5. yildönümünde Pendik’te demokrasi nöbeti tutuldu. Yüzlerce vatandasin bir araya gelerek 15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda sehit olanlari dualarla andigi etkinlige Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin de katildi.

Etkinlikler ilk olarak Pendik Kaynarca’da kortej yürüyüsü ile basladi.

Yürüyüs ile birlikte vatandaslar Pendik Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. Etkinlik kapsaminda saygi durusunun ardindan Kur’an tilaveti ve dualar okundu. Ilahilerin okundugu etkinlikte mehteran takimi da performans sergiledi. Ayrica Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli yayinda hitap ettigi yayin, etkinlige katilan vatandaslara canli olarak izletildi. Vatandaslara burada ücretsiz serbet de dagitildi. Etkinlige Pendik Kaymakami Dr. Hülya Kaya, Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce vatandas katilim gösterdi.

Etkinlikte basina konusan Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, “Bugün aslinda bizim bir sey söylememize gerek yok. Arkaya baktiginiz zaman vatandasimizin, milletimizin ne söylemek istedigi gayet net ve açik. 5 yil önce FETÖ’ye verilen cevabin ayni hinçla devam ettigini görüyoruz. Insallah bu inanç ilelebet sonuna kadar devam edecek. Gerçekten 15 Temmuz’da ihanet edenlerle, devlete, bayraga sahip çikanlari ayirt etmis olduk. Bununla ilgili mücadelemiz direnisimiz, nöbetimiz devam edecek. Buraya gelen vatandasimiza biz hiçbir duyuru yapmadik. Vatandasimiz kendi bilinciyle kendi duyumlariyla burayi doldurdular. Ben onlara tesekkürlerimi sunuyorum. Buraya gelmeleri hain FETÖ’ye nasil karsi durus gösterdiklerinin ispatidir. Bu millet ilelebet olacaktir. Ilelebet kiyamete kadar bu millet ayakta duracaktir. Bu milleti kimse yikamayacaktir, yenemeyecektir” dedi.

Öte yandan Pendik Millet Bahçesi’nde vatandaslarin bir araya geldigi demokrasi nöbeti drone ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA