Nijerya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinligi Düzenlendi

Nijerya'da Türkiye'nin Abuja Büyükelçiligi, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla sehitleri anma programi düzenledi.

Baskent Abuja'daki büyükelçilik binasinda düzenlenen etkinlige, Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Nijerya'da yasayan Türk vatandaslari ve davetliler katildi.

Bayraktar, programda yaptigi konusmada, 15 Temmuz'da Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) tarafindan düzenlenen darbe girisiminin, Türkiye'nin maruz kaldigi en kanli terör saldirisi niteligini tasidigini belirtti.

Saldiriyi gerçeklestirenlerin sergiledigi vahset ve ihanetin benzerinin Türk tarihinde daha önce yasanmadigini vurgulayan Bayraktar, "15 Temmuz, FETÖ’nün devletimize ve milletimize yönelik olusturdugu büyük tehdidi de gözler önüne serdi." dedi.

Bayraktar, 15 Temmuz hain darbe girisiminin ardindan FETÖ'nün maskesinin de tamamen düstügünün altini çizerek, kendisini lanse etmeye çalistigi gibi egitim ve hayir isleriyle ugrasan toplumsal bir hareket olmadigini, karanlik ve gizli ajandaya sahip bir terör örgütü oldugunu, uluslararasi kamuoyu tarafindan da bunun kabul edildigini anlatti.

Bugün birçok ülkede FETÖ'nün terör örgütü olarak tanimlandigini, örgüt mensuplarinin sinir disi edildigini söyleyen Bayraktar, FETÖ ile iltisakli egitim kurumlari ve dil kurslarinin da kapatildigini ifade etti.

Bayraktar, FETÖ ile mücadelenin, hukukun üstünlügü ve temel hak ve özgürlüklerin korunmasi ilkeleri temelinde yurt içinde ve yurt disinda kararlilikla sürdürüldügünü, bu mücadelenin devaminin önemli bir beka meselesi oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA