Kayaliklarda Aksiyon Filmi Gibi Kurtarma Operasyonu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Balli Kayalar Tabiat Parkinda gezerken, ayaginin kaymasi ile basini kayalara çarpan vatandas, arama kurtarma ekiplerinin 4 saatlik çalismasinin ardindan kurtarildi.

Kayaliklarda Aksiyon Filmi Gibi Kurtarma Operasyonu
Olay, Kocaeli’nin Gebze ilçesi Tavsanli Mahallesinde bulunan Balli Kayalar Tabiat Parkinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, arkadaslariyla birlikte gezmek için parka giden Kazim Ç. (45), kayaliklarda yürüdügü sirada dengesini kaybederek düstü. Düstügü yerdeki kayaliklara kafasini çarpan Kazim Ç. yaralandi. Kazim Ç.’nin yaralandigini fark eden arkadaslari, durumu 112 Acil Yardim ekiplerine bildirdi. Parkin sik kayaliklar ve dereden olusmasi sebebiyle bölgeye arama kurtarma ekipleri, saglik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye sevk edilen 3 kisilik AFAD, 4 kisilik Jandarma Arama Kurtarma, 5 kisilik Gebze Belediyesi Arama Kurtarma, 5 kisilik UMKE, 8 kisilik AKUT, 5 kisilik Akademi Arama Kurtarma ve 3 kisilik 112 Acil Yardim personelinden olusan ekipler, yarali sahsi bulabilmek için çalisma baslatti. Yaraliyi kurtarabilmek için zorlu yollardan gözlerini bile kirpmadan geçen ekipler, düsme tehlikesi de atlatti. Yaklasik 7 kilometrelik zorlu bir yürüyüsün ardindan ekipler, yaraliya ulasarak ilk müdahaleyi orada yapti. Ekipler, yaralinin günesten etkilenmemesi için de yanlarinda getirdikleri sedye ve malzemelerle gölge olusturmaya çalisti.

Yaraliyi 5 kilometre boyunca tasidilar

Ilk müdahalesi yapilan yarali sahis, daha sonra sedyeye alinarak bölgeden kaldirildi. Ekipler, yaraliyi engebeli yolda yaklasik 5 kilometre daha tasiyarak yaklasik 4 saatlik bir çalismanin ardindan Denizli Mahallesi’nde hazirda bekleyen saglik ekiplerine teslim etti. Burada ambulansa alinan yarali, tedavi edilmek üzere Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Hastanede tedavi altina alinan yaralinin hayati tehlikesinin bulunmadigi ancak vücudunun çesitli yerlerinde kiriklar meydana geldigi ögrenildi.
Kaynak: İHA