Elazig'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Törenle Kutlandi

Elazig’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle il protokolü ve çok sayida vatandasin katilimiyla program düzenlendi.

Elazig'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Törenle Kutlandi
Elazig’da hain darbe girisiminin 5. yil dönümü kapsaminda Valilik Meydaninda düzenlenen program, mehteran takiminin gösterisi ve kortej yürüyüsü ile basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Il Müftüsü Selami Aydin tarafindan dua edildi. Daha sonra Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasi dinlendi. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen Konteyner Cup turnuvasinda sampiyon olan takima kupasi verildi.

Akabinde sancak kosusu sonrasi tören alanina gençler tarafindan getirilen sancak ise Vali Erkaya Yirik’a teslim edildi.

Programda konusan Vali Erkaya Yirik, Türkiye’nin bölünmez bütünlügünü, milli birlik ve beraberligi parçalamaya yönelik gerçeklestirilen 15 Temmuz hain darbe girisiminin milletin esine az rastlanir bir kahramanlik örnegi ile bertaraf edildigini söyledi.

Vali Yirik, ’’5’inci yilinda bir taraftan memleketimizin 251 yigit evladini bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yasarken diger taraftan da dünyada esine az rastlanir sanli bir zafere sahit olmanin gururunu yasiyoruz. Hüzün ve gururun ayni anda yasandigi bu gecede aziz sehrimizin 9 evladi da kalplerinde iman ve milli ruh ile sehadet serbetini içmistir. Aziz sehitlerimiz bu memleketin kahraman evlatlari bayragi, vatani, devleti ve milletiyle bu topraklarin geçilemez oldugunu bir kez daha göstererek Türkiye geçilmez demistir. Fatih Sultan Mehmet’in, Alparslan’in, Yavuz Sultan Selim’in, Ulu Batli Hasan’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve daha nicelerinin ruhlarinin yok oldugunu mu zannediyorsunuz? Onlarin ruhlari bu kahraman milletin bedeninde halen diridir. Aziz milletimiz Fetullahçi Terör Örgütü tarafinda planli olarak gerçeklestirilen bu hain darbe girisimine karsi tek yürek olup tipki Çanakkale’de Kurtulus Savasinda oldugu gibi vatan ve bayrak aski ile karsi koyarak adeta çelikten bir set olusturmustur. Ülkemizin birlik ve beraberligi ile milletimizin gelecegine kast edenlere milli irade geçilmez demistir’’ dedi.

Programa Vali Erkaya Yirik, Belediye Baskani Sahin Serifogullari, 8. Kolordu Komutani Tuggeneral Saadettin Alp Ergin, Il Jandarma Komutani Albay Ali Yildiz, Il Emniyet Müdürü Celal Sel, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA