Sungurlu'da Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Sungurlu’da kurban hizmetleri komisyon kararina göre halkin kurbanlarini tespit edilen 4 ayri yerde kesebilecegi belirtildi.

Sungurlu'da Kurban Kesim Yerleri Belirlendi
Sungurlu Belediyesi’nden yapilan açiklamada, Sungurlu’da kurban kesim yerlerinin yeni mezbahane, Hacettepe Mahallesi 1100. Sokak pazaryeri yaninda bulunan bos arsa, Turan Mahallesi Sehit Nuri Bayav Caddesi Altinoglu Cami karsisinda bulunan bos arsa ve Örnekevler Mahallesi’nde 2028 sokak Örnekevler Cami yaninda bulunan bos arsa kesim yerleri olarak belirlendigi açiklandi.

Kurban Bayrami boyunca kurbanliklarini Belediye mezbaha tesislerinde kestirmek isteyen vatandaslarin komisyonun belirledigi ücret karsiliginda kesim yaptirabilecekleri belirten Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, halkin huzurlu bir bayram geçirmesi için bayram süresince belediye hizmetlerinin aksamadan devam edecegini ifade etti.

Halkin ve esnaflarin kolaylikla alis verislerini yapabilecekleri canli hayvan pazarini ekiplerin sürekli denetim altinda tuttugunu belirten Baskan Sahiner, "Açik alanlarda halkimizin et çekimi yapmamalarini ve kötü görüntü sergilememelerini rica ediyoruz. Halkimizin dini vecibelerini yerine getirirken çevreye karsi daha duyarli davranacaklarina inaniyorum. Kurban kesimi nedeniyle ilçede olusabilecek kötü görüntülerden korunmak için ekiplerimiz 24 saat görev basinda olacaktir. Kesim yerleri disinda, çarsi içinde veya mahalle aralarinda kesim yapilmamasini tüm ilçe halkinda rica ediyoruz. Kurbanlarin dini vecibelere uygun, saglik ve çevre sartlarini tasiyan yerlerde kesilmesi gerekmektedir. Kesim sonunda da temizlige azami ölçüde dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

Kaynak: İHA