OMÜ Ziraat Fakültesi'nde Mezuniyet Coskusu

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, 2020-2021 egitim-ögretim yilinin mezunlarini verdi. 97 ögrencinin mezun olarak mühendislige adim attigi tören coskuyla gerçeklestirildi.

OMÜ Ziraat Fakültesi'nde Mezuniyet Coskusu
Törenin açilisinda konusma yapan Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muharrem Özcan, yeterli miktarda saglikli ve güvenilir gida üretiminde ziraat mühendislerine önemli görevler düstügünü belirterek dünyada tarim ve tarim ekonomisi yönünden ilk 10 ülke arasinda yer alan Türkiye’nin yapilacak çok isin oldugunu söyledi.



“Mezun oldugunuz üniversite ve fakültenin marka degeri belirleyici olmakta”

Üniversitenin ve fakültenin mezunlara kapilarini her zaman açik tutacagina dikkat çeken Dekan Özcan, konusmasina söyle devam etti: “Çalisma yasaminda talep edilen bir mühendis olmada, mezun oldugunuz üniversite ve fakültenin marka degeri belirleyici olmaktadir. Bu noktada sansli oldugunuzu belirtmek isterim. Ancak, bu marka degeri sizi korumayacaktir. Çünkü bilimsel verilerin sürekli güncellendigi günümüzde, sizlerin de bilgilerinizi sürekli güncellenmeniz gerekmektedir. Alaninizda yeni bilgilerle kendinizi donatarak kendi marka degerinizi olusturmak zorundasiniz. Sizlerde bu birikim ve yetenek bulunmaktadir”

“Kariyer planlamanizi mutlaka yapin”

Meslegin etik degerlerine bagli kalinmasi gerektigini vurgulayan Prof. Dr. Özcan, mezun ögrencilerin kariyer planlamalarini mutlaka yapilmasi gerektigini söyleyerek alanlariyla ilgili konularda basarili olmus dogru rol modellerinin seçilmesi gerektiginin altini çizdi. OMÜ Ziraat Fakültesi’nin Türkiye’de ve dünyada basarili ve taninir oldugunu belirten Dekan Özcan, ögrencilerin donanimli olarak yetistirilmesinde en önemli payin ögretim üyelerine ve ailelere ait oldugunu söyledi.



“Yolunuz ve bahtiniz açik, mezuniyetiniz hayirli olsun”

Ögrencilere seslenerek konusmasini tamamlayan Prof. Dr. Özcan, “Dürüst, çaliskan ve üretken insan bir degere sahiptir. Kendinize, ailenize, arkadaslariniza inanin, güvenin ve zorluklarla mücadele etme gücünü hiçbir zaman kaybetmeyiniz. Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi gerçeklestirecek olan sizleri, sevgiyle ve muhabbetle ugurlarken yasaminiz boyunca sahip oldugunuz gücün ve ülkemizin degerinin her zaman farkinda olmanizi dilerim. Yolunuz ve bahtiniz açik, mezuniyetiniz hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan birinciler mezuniyet kütügüne plakalarini çaktilar. Sonrasinda kürsüye davet edilen genç mühendislere diplomalari verildi.

Dereceyle mezun olan ögrencilere diploma ve hediyeleri hocalari tarafindan takdim edildi. Mezuniyet töreninin sonunda ögrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yasadi. Halen 1509 ögrencisi bulunan OMÜ Ziraat Fakültesi, bugüne kadar 6 bin 319 Ziraat Mühendisi yetistirdi.

OMÜ Kurupelit Kampüsü’ndeki Tören Alani’nda gerçeklestirilen mezuniyet törenine Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Ahmet Öztürk, Doç. Dr. Umut Sami Yamak, akademisyenler ve ögrenciler ile aileleri katildi.

Kaynak: İHA