Ingiltere, Bulgaristan Ve Hong Kong'u Karantina Uygulanmayacak Ülkeler Listesine Aldi

Ingiltere, ülkeye geri dönüslerde karantina kuralinin olmadigi "yesil ülkeler listesine" Bulgaristan ve Hong Kong'u aldi.

Ingiltere Ulastirma Bakani Grant Shapps, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda olusturduklari ve "trafik isigi sistemi" adini verdikleri seyahat listesinde güncelleme yapildigini belirtti.

Buna göre, Bulgaristan ve Hong Kong "yesil" listeye eklendi. Bu ülkelerden 19 Temmuz'dan itibaren Ingiltere'ye gelecek yolculara zorunlu karantina uygulanmayacak.

Ispanya'ya bagli Balear Adalari ve Ingiliz Virgin Adalari "yesil" listeden çikarilarak "sari" listeye dahil edildi. Buralardan gelen yolcularin ise evlerinde ya da belirttikleri adreslerde 10 gün karantinaya girmesi gerekecek.

Öte yandan "sari" listedeki ülkelerden gelen yolculardan 2 doz Kovid-19 asisini yaptiranlara karantina zorunlulugu olmayacak.

Ingilizlerin tatile gittigi ülkeler arasinda ön siralarda yer alan Ispanya, Italya, Portekiz ve Yunanistan, "sari" listede yer alirken; Türkiye "kirmizi" listede bulunuyor.

"Kirmizi" listedeki ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havalimani yakinlarindaki otellerde kalmalari gerekiyor.

Kaynak: AA