Es-Sark Forum 'Genç Liderler Için Kapasite Gelistirme Projesi' Kapanis Töreni Yapildi

EsSark Forumu Baskani Vaddah Hanfer: 'Burada yapmaya çalistigimiz sey genis vizyonlu bir gelecek tasarlamak ve bunu gençlerle paylasmaktir'.

Es-Sark Forumu ve Türk Isbirligi ve Koordinasyon Baskanligi (TIKA) is birliginde düzenlenen "Genç Liderler için Kapasite Gelistirme Projesi" kapanis töreni gerçeklestirildi.

Es-Sark Forumu Baskani Vaddah Hanfer, 13 ülkeden 7 bin üyesi olan Forum'un Istanbul'da düzenlenen programin 25 ülkeden 40 kisinin katilimiyla gerçeklestigini, etkinligin gençler arasinda iletisimin saglanmasina büyük katki sagladigini anlatti.

Hanfer, "Burada yapmaya çalistigimiz sey genis vizyonlu bir gelecek tasarlamak ve bunu gençlerle paylasmaktir. Es-Sark Forumu'nu hayata geçirdigimizde bize 'Gençlere dogru yolu ögretin ve gelecek için liderler yetistirin, böyle bir müfredat açin.' dediler. Bu da bir yol elbette. Ulasmak istedigimiz hedefler hayaller var ama en önemlisi bu hedefe gidecek yolu ögrenmek, tasarlamak. Biz bunu ögrendigimizde hedefler kendiliginden gerçeklesir." dedi.

Gençlerin hedeflerine giden yolda en büyük desteklerinin kurduklari arkadasliklar ve insan baglantilari oldugunu ifade eden Hanfer, yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgininda insanlarin sosyallesmenin ne anlama geldigini çok iyi anladigini dile getirdi.

- "Biz gençler için sansiz"

Türkiye Ulusal Ajansi Erasmus Yüksekögretim Koordinatörü Dr. Kemal Basçi ise AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra Avrupa ile entegrasyon sürecinin hizlandigini ve Ulusal Ajansin da 2004'te bu amaçla kuruldugunu belirtti.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Basci sunlari söyledi:

"Gençler birbirleriyle tanisip egitim, spor, sanat konularinda yapacaklari projelerle birbirlerini desteklemeliler. Gençler yapacaklari her çalisma ile hem daha iyi bir toplum hem daha iyi bir ülke hem de dünya barisina katki saglayacaklardir. Ajans olarak dünyanin her yerinden gelen gençlere kapimiz açik. Gençlere destek vermek, güçlendirmek noktasinda her tür destegi vermeye haziriz." dedi.

TIKA STK Koordinatörü Ömer Faruk Alimci da Es-Sark Forumu'nu Istanbul'da gerçeklestirmekten büyük mutluluk duyduklarini ifade etti.

TIKA'nin faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylasan Alimci, Es-Sark ile 2016'dan beri is birligi yaptiklarini söyledi.

Forum kapsaminda Orta Dogu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki sorunlarla yakindan ilgilendiklerini belirten Alimci bu bölgelerdeki degisime öncülük etme amaçlarini sürdürdüklerini kaydetti.

Kaynak: AA