AK Parti Ve MHP'nin Teklifi Ile Saglikçilar Ve Minibüsçüler ISPARK'lardan Ücretsiz Faydalanacak

Kovid -19 salgini nedeniyle saglik çalisanlari ve minibüsçülerin ISPARK'lardan ücretsiz yararlanmasini içeren AK Parti ve MHP'nin teklifi, Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisinde kabul edildi.

IBB Meclisi Yenikapi Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezinde Meclis 2. Baskanvekili Ömer Faruk Kalayci baskanliginda gerçeklestirildi.

Meclis toplantisinda komisyonlardan gelen 112 madde görüsülerek karara baglandi.

- Saglik çalisanlari için oy çoklugu minibüsçüler için oy birligi ile kabul edildi

AK Parti ve MHP tarafindan verilen ve komisyondan geçen saglik çalisanlarinin ISPARK AS.'ye ait otoparklardan 2021 yili sonuna kadar ücretsiz yararlanmasini içeren teklif mecliste görüsüldü.

Madde üzerine söz alan CHP'li meclis üyesi Melendiz Dalyan Izgi, normallesme sürecinin baslamasiyla ücretsiz otopark uygulamasina devam edilmesinin kamu zararina yol açacagini savunarak teklife karsi çikti.

AK Partili Hukuk Komisyonu Baskani Muhammet Kaynar ise IBB'nin 1 Temmuz itibariyla saglikçilara yönelik ücretsiz uygulamalara son verecegini açiklamasinin ardindan saglik çalisanlarinin kendilerine ulasarak talepte bulundugunu söyledi.

Daha önceki uygulamalarin da belediye yönetimi tarafindan degil meclis kararlariyla yapildigini vurgulayan Kaynar, salginin bittigi yönündeki savunmanin da samimi olmadigini ifade etti. Kaynar, buna delil olarak da gündem maddeleri arasinda yer alan salgin dolayisiyla deniz tasimaciligina sübvanse edilmesi talebini gösterdi.

Gündem maddesi, CHP ve IYI Parti'nin ret oyuna karsin oy çoklugu ile komisyondan geldigi gibi kabul edildi.

Yine Cumhur Ittifaki tarafindan pazartesi günü gerçeklestirilen meclis toplantisinda gündeme alinan toplu tasima yapan minibüslerin 31 Aralik 2021'e kadar ISPARK duraklari ve gece parklanmalarindan ücretsiz yararlanmasi ve 1 Ocak 2020 ila 12 Temmuz 2021 tarihleri arasindaki borçlarinin silinmesine iliskin teklif de mecliste tartisildi.

CHP Grup Sözcüsü Tarik Balyali, 2020 yili ile ilgili kismin ISPARK'i sikintiya sokacagini savunarak maddeden bu kismin çikartilarak yeniden düzenlenmesini talep etti.

Yapilan müzakerelerin ardindan komisyon raporundan 2020 yili çikartilarak yeniden düzenlendi. Madde oy birligi ile kabul edildi.

- Meclise iade edilen maddeler bu kez oy birligi ile geçti

Geçen ay gerçeklestirilen meclis toplantisinda reddedilen ve IBB Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan yeniden görüsülmek üzere iade edilen 172 otobüsün isletme yetkisinin uzatilmasi, Istanbul Ulasim AS bünyesinde hizmet veren tasimacilarin hakkedis hesaplamalari ve Özel Tasimacilik Isletme Sistemine iliskin maddeler israr karari olarak mecliste kabul edildi.

Yine IBB Meclisi haziran ayi oturumlarinda kabul edilen ancak Belediye Baskani Imamoglu tarafindan meclise iade edilen Yatirim ve Proje Izleme Arastirma Komisyonu kurulmasi, deniz salyasina iliskin Çevre Yenilebilir Enerji ve Iklim Degisikligi Komisyonunun inceleme ve arastirma komisyonu olarak görevlendirilmesi ile Istanbul'un trafik sorunlarina iliskin Ulasim ve Trafik Komisyonunun 6 ay süreli inceleme ve arastirma komisyonu olarak görevlendirilmesi kararlari gündeme geldi.

Maddeler, meclisten bu kez oy birligi ile kabul edildi.

Mecliste ayrica, Eyüpsultan, Pendik, Sisli ve Kagithane, Atasehir, Kadiköy ve Tuzla'daki mülkiyeti IBB'ye ait tasinmazlarin satisini içeren teklifler ile IETT Genel Müdürlügünün 100 milyon TL iç borçlanma talebi oy birligi ile kabul edilerek meclisten geçti.

IETT Genel Müdürlügü 2020 Yili Bütçe Kesin Hesabi ve Bilançosu ise 222 oyla kabul edildi.

Kaynak: AA