AK Parti'li Kirkpinar Açiklamasi 'Terör Örgütüne Can Suyu Olmak Için Hizli Sekilde Ilerleyen Bir CHP Var'

AK Parti Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar, CHP’nin "can çekisen terör örgütüne, can suyu olmak için hizli sekilde ilerledigini" söyledi.

Kirkpinar, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, yarin 15 Temmuz FETÖ hain darbe girisiminin 5. yili oldugunu animsatti.

Darbe girisimini bir kez daha lanetle kinadiklarini dile getiren Kirkpinar, sehitlere Allah’tan rahmet, gazilere saglikli uzun ömürler diledi.

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel’in, bir televizyon programinda insanlarin kutsallarina saldirdigini ifade eden Kirkpinar, "Bunu kiniyorum, lanetliyorum. Burada tam bir CHP zihniyetinin tezahür ettigini görmüs olduk. Dini bütün insanlarin camilerde yapmis oldugu ibadetlerle alay etmistir. Bunun anlami halki kin ve nefrete yönlendirmektir. CHP’den Sertel’e karsi gerekli girisimlerin baslatilmasini bekliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Izmir’de HDP’nin düzenledigi mitinge CHP’li teskilat mensuplarinin ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in katildigini animsatan Kirkpinar sunlari kaydetti:

"Bu mitingde ne konusuldu, neler dile getirildi? Bu mitingde sözde PKK lideri Öcalan’a özgürlük ve tecridinin kaldirilmasi istendi. Türk bayragi disinda her türlü bayragin da var oldugunu gördük. Orada bu olaylar gerçeklesirken Tunç Soyer de bir konusma yapti ve 'Biz hep biriz, beraberiz, sonuna kadar da birlikteyiz' dedi. Biz zaman zaman hendek döneminde de verdigi destegi dile getirdik. Bu insanda bir sorun, problem oldugunu ifade ettik. Geçmiste de Izmir için ayri bayrak ve para basilmasi teklifinde bulunmustu. Kibris ile ilgili büyük gaflara imza atmisti.

HDP, PKK’nin adeta siyasi uzantisidir, terörle arasina mesafe koyamayan bir siyasi olusumdur. Terör örgütünün siyasi ayagidir. Maalesef CHP, HDP ile birlikte is tutmaktadir. Burada CHP teröre bir koridor olusturmaktadir. Teröre tünel kazmaktadir. Can çekisen terör örgütüne can suyu olmak için hizli sekilde ilerleyen bir CHP var. Bugünkü CHP, Atatürk’ün degil Kemal Kiliçdaroglu’nun CHP’sidir. Isim benzerligi disinda Atatürk ile hiçbir bagi kalmamistir."

Kaynak: AA