ABD Disisleri Bakani Blinken, Ermenistan Basbakani Pasinyan Ile Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile telefonda görüstü.

ABD Disisleri Bakani Blinken, Ermenistan Basbakani Pasinyan Ile Görüstü


ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Disisleri Bakani Antony Blinken’in dün Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile telefonda görüstügü aktarildi. Blinken’in 20 Haziran’daki seçimlerden ötürü Ermenistan halkini tebrik ettigi belirtilen açiklamada, “AGIT Demokratik Kurumlar ve Insan Haklari Ofisi’nin seçmenlerin temel hak ve özgürlüklerine genel olarak saygi gösterildigini ve adaylarin özgürce kampanya yürütebildiklerini tespit ettigi 20 Haziran seçimlerinin ardindan Ermenistan halkini yürekten tebrik etti” ifadelerine yer verildi.



Demokratik reformlarin sürdürülmesi çagrisinda bulunulan açiklamada, Blinken’in ABD’nin Daglik Karabag sorununa kalici bir siyasi çözüm bulmayi amaçlayan Minsk Grubu Esbaskanlari sürecine verdigi destegi vurguladigi bildirildi.



Blinken’in Ermenistan’i AGIT’e yapici bir sekilde katilmaya tesvik ettigi aktarilan açiklamada, “Blinken, tüm Ermeni tutuklularin Azerbaycan’dan Ermenistan’a süratle geri gönderilmesine verdigi destegi yineledi” denildi.
Kaynak: İHA