TESK Ile Azerbaycanli Girisimciler Arasinda Mutabakat Imzalandi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) ile Azerbaycan Girisimler Konfederasyonu (ASK) arasinda iki ülkenin yatirim ortamini iyilestirilme ve özel sektörün kalkinmasina katkida bulunmak amaciyla hazirlanan isbirligi mutabakati telekonferans üzerinden yapilan görüsme ile imzalandi.

TESK Ile Azerbaycanli Girisimciler Arasinda Mutabakat Imzalandi
Türkiye’de 2 milyonu askin esnaf ve sanatkarin çati kurulusu olan TESK ile Azerbaycan Cumhuriyeti özel sektörünün çati kurulusu olan ASK arasinda imzalanan mutabakat ile ortak faaliyetler için isbirligi alanlarinin belirlenmesi, ortak projeler gelistirilerek potansiyel firsatlar belirlenmesi ve her iki ülkenin karsilikli çikarina ve deneyimine dayali ortak eylem planlari ile bunlarin uygulanmasina yönelik yaklasimlar gelistirmek amaciyla üyeleri arasinda isbirligi için ortam hazirlanmasi planlaniyor.

Tarihten beri süregelen yasanmisliklar ve kardeslik baglari ile Türkiye ile Azerbaycan arasindaki iliskilerin ticari iliskilerin çok daha ilerisinde oldugunu belirten TESK Baskani Palandöken, “Türkiye ve Azerbaycan adina bir millet iki devlet olarak her zaman ve her kosulda birlik olacagimiza olan inancim tamdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttigi gibi ‘Azerbaycan’in kederini kederimiz, sevincini sevincimiz bildik’ düsüncesi her alanda kendi rehberimiz olmustur. Azerbaycan’in Hoy sehrinde dünyaya gelen, esnaf ve sanatkârimizin kilavuzu olan Ahi Evran’in da etkisi ile esnaf kültürü ülkelerimizde benzer sekilde gelismistir. Iki ülke arasindaki iliskiler, ticari iliskilerin çok daha ilerisindedir. Tarihten beri süregelen kardeslik baglarimiz ve tarihi yasanmisliklarimiz bu kardesligi birçok defa ispat etmistir” ifadelerini kullandi.

Imzalanan protokol vesilesiyle yapilan is birliginin ticari iliskilere güç katacagini belirten Palandöken, “Iki ülke arasindaki öncelikli sektörlerine iliskin bilgi paylasimi, ortak is sebekesinin olusturulmasi, yatirim ortami, firsatlari ve potansiyelleri hakkinda bilgilendirme toplantilarinin düzenlenmesi, fuar, sergi, seminer vb. etkinlikler hakkinda bilgi alisverisi ve bu bilgilerin teskilatlarimiza duyurulmasi gibi konular is birligimizin önemli adimlarini olusturacak. Ortak kültürümüz isiginda ortak çalismalar gerçeklestirerek esnaf ve sanatkarlarimiz için daha güzel yarinlar olusturabiliriz” degerlendirmesini yapti.
Kaynak: İHA