Milli Savunma Bakani Akar, Italyan Mevkidasi Guerini Ile Görüstü

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Italya Savunma Bakani Lorenzo Guerini ile görüstü. Istanbul’da gerçeklesen görüsmede, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularinin yani sira Afganistan, Libya ve Dogu Akdeniz’deki son gelismeler ele alindi.

Milli Savunma Bakani Akar, Italyan Mevkidasi Guerini Ile Görüstü


Milli Savunma Bakanliginca görüsme hakkinda yapilan bilgilendirmede, Bakan Akar tarafindan, NATO’nun güney kanadi ve Akdeniz’in iki müttefik ülkesi Türkiye ve Italya arasindaki ortak degerlere ve is birligine vurgu yapildigi, Türkiye’nin Ege ve Dogu Akdeniz’deki sorunlarin uluslararasi hukuk, iyi komsuluk iliskileri ve diyalogla çözümünden yana oldugunun ifade edildigi belirtildi.

Ayrica yine Bakan Akar tarafindan Italyan mevkidasi Guerini’ye, basta DEAS, FETÖ ve PKK/YPG olmak üzere her türlü risk, tehdit ve tehlikeye karsi mücadelenin azim ve kararlilikla sürdürüldügü, Türkiye’nin salgina ragmen NATO’ya kesintisiz katki saglamaya devam ettigi, iki ülke arasinda savunma sanayii alanindaki is birliginin gelistirilmesine verilen önemin ifade edildigi açiklandi.
Kaynak: İHA