Kocaeli Ile Izmir'in Teknolojik Entegrasyonu Için Yeni Adim Atildi

Cumhurbaskani Karari ile Izmir'de yaklasik 180 bin metrekarelik alan, Bilisim Vadisi'nin kurumsal yapisiyla birlestirilerek 'Izmir Teknoloji Üssü' ek alani olarak belirlendi Bilisim Vadisi Genel Müdürü Serdar Ibrahimcioglu: 'Bu kararla Kocaeli ve Izmir arasinda olusacak teknoloji koridoru, Bilisim Vadisi'nin tecrübe, bilgi ve birikimiyle teknolojide küresel rekabeti artiracak'.

Bilisim Vadisi Genel Müdürü Serdar Ibrahimcioglu, Izmir'de yaklasik 180 bin metrekarelik alanin Bilisim Vadisi'nin "Izmir Teknoloji Üssü" ek alani olmasina iliskin, "Kocaeli ve Izmir arasinda olusacak teknoloji koridoru, Bilisim Vadisi'nin tecrübe, bilgi ve birikimiyle teknolojide küresel rekabeti artiracak." ifadesini kullandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 2019'da Bilisim Vadisi'nin resmi açilisini gerçeklestirmisti.

Törendeki konusmasinda, Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yaninda kurulacak yeni teknoloji gelistirme bölgesini Bilisim Vadisi çatisi altina alacaklarini belirten Erdogan, "Iste Osmangazi Köprüsü burada. Artik Izmir'e 2,5 saatte ulasilabiliyor. Bu sayede Kocaeli ile Izmir'i teknolojik açidan da bulusturuyoruz. Buralarda olusacak bilgi birikimiyle uluslararasi alanda rekabet edebilir bir teknoloji üssü olusturmanin pesindeyiz." demisti.

Bilisim Vadisi'nden yapilan açiklamaya göre, Kocaeli ile Izmir'in teknolojik entegrasyonu için yeni bir adim atildi.

Resmi Gazete'de yayimlanan Cumhurbaskani Karari ile Izmir'de yaklasik 180 bin metrekarelik alan, Bilisim Vadisi'nin kurumsal yapisiyla birlestirilerek "Izmir Teknoloji Üssü" ek alani olarak belirlendi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bilisim Vadisi Genel Müdürü Serdar Ibrahimcioglu, Bilisim Vadisi'nin Türkiye'nin en büyük teknoloji gelistirme bölgesi olduguna isaret ederek, "Bu kararla Kocaeli ve Izmir arasinda olusacak teknoloji koridoru, Bilisim Vadisi'nin tecrübe, bilgi ve birikimiyle teknolojide küresel rekabeti artiracak." degerlendirmesinde bulundu.

Bilisim Vadisi'nin gelisen ekosisteminin üniversiteleriyle, enstitüleriyle ve kuracagi altyapilarla sanayinin dijitallesmesinde ve yazilim endüstrisinin gelismesinde önemli katki sunmaya basladigini kaydeden Ibrahimcioglu, "Bu katki, Bilisim Vadisi Izmir Teknoloji Üssü ile de bütünlesip, güçleniyor ve büyüyor. Böylelikle merkezi olmayan Ar-Ge anlayisiyla duvarsiz teknopark kuruyoruz." ifadelerini kullandi.

- Bilisim Vadisi is birligi agini Izmir'e tasiyacak

Bilisim Vadisi, gelistirdigi ulusal ve uluslararasi is birligi agini Izmir Teknoloji Üssü ile Izmir'e tasiyacak. Izmir Teknoloji Üssü, üretecegi yüksek ve faydali teknolojiyle ulusal ve uluslararasi firmalara ev sahipligi yapacak.

Burada kurulacak Ar-Ge ve kuluçka merkeziyle girisimcilere destek verilecek. Sivil teknolojileri odagina alan Bilisim Vadisi, böylece Izmir'de de istihdama ve üretime katki saglayacak.
Kaynak: AA