Kadin Cinayeti 13 Yil Sonra Aydinlatildi

Adana’da 13 yil önce cinayete kurban giden kadini öldüren ve azmettiren 3 kisi yakalandi. Cinayeti islediklerini kabul eden zanlilar tutuklandi.

Kadin Cinayeti 13 Yil Sonra Aydinlatildi
Iddiaya göre, merkez Seyhan ilçesine bagli Fevzipasa Mahallesi’nde oturan ve esi Esvet (41) ile birlikte tarim elciligi (aracilik) yapan Pakize Atar (39), 2008 yilinin Mayis ayinda tarim isçilerine para götürmek için evden çikti ve bir daha kendisinden haber alinamadi. Tüm aramalara ragmen bulunamayan ve esi tarafindan kayip basvurusu yapilan kadinin sik sik telefon görüsmesi yaptigi Ibrahim Evren (52) tarafindan kaçirilmis olabilecegi iddia edildi.

3 Haziran’da cesedi bulundu

Polis ve jandarma genç kadini ararken, Atar’in cesedi merkez Sariçam ilçesine bagli Hocali Mahallesi ormanlik alaninda bulundu. Kafasindan tüfekle ates edilerek öldürülen Atar’in evden ayrilirken yaninda bulunan 9 bin lira para ile bazi kisisel esyalarinin yaninda olmadigi belirlendi. Gasp amaçli öldürüldügü süphesi üzerine jandarma ekipleri konuyu arastirmaya basladi.

Jandarma, Atar’in öldürülmesiyle ilgili sorusturmayi sürdürürken, cinayet zanlisi oldugu iddia edilen Ibrahim Evren ise yakalandi. Sorguya alinan adam, Atar’la sadece telefon görüsmesi yaptigini, olayla bir ilgisinin olmadigini öne sürdü. Evren, savciliktaki ifadesinin ardindan serbest birakildi.

Adana Emniyet Müdürlügü’ne bagli Cinayet Büro Amirligi ekipleri, faili meçhul cinayetleri arastirdi. Atar cinayetindeki dosyayi da titizlikle inceleyen özel ekip, ifadelerdeki çeliskiliyi tespit etti. Bunun üzerine Ibrahim Evren, Mehmet Gül (42) ve Hayri Deliçay (41) tekrardan gözaltina alindi.

Emniyette ifadesi alinan Evren, o dönemde evli oldugunu ancak evliliginde sorunlar yasadigini öne sürdü.

Cinayete azmettirmis

25 Mayis 2008 tarihinde Sevcan Kütük’ün (1973) kendisini telefonla arayarak Izmirli bir kadinla tanistiracagini söylemesi üzerine Pakize Atar ile tanistigini, sevgili olduklarini ve kaçmaya karar verdiklerini belirten Evren, “Pakize Atar ile bulustuktan sonra Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yasayan askerlik arkadasim S.D.’nin evine gittik. Biz kaçtiktan sonra Atar’in esi annemle babamin evine giderek kavga çikartti. Bende olayi sakinlestirmek için geri Adana’ya döndüm. Olayla daha da büyüyünce arkadasim Mehmet Gül ve Hayri Deliçay’i arayarak durumu anlatip kurtulmak istedigimi söyledim. Daha sonra arkadaslarimi tekrar arayarak kadindan kurtulmam gerektigini söyleyerek öldürmelerini istedim” dedi.

Pakize Atar’i askerlik arkadasinin evinden aldigini belirten Evren, Gül ve Deliçay’la birlikte Imamoglu ilçesinin girisinde bulustugunu, kadini ise Gül’ün aracina bindirdigini söyledi.



Deliçay ise cinayeti itiraf ederek, “Arabadan indirdigimde elimdeki tüfegi görüp korktu. Yüzüne dogru ates ettim. Yerde can çekistigini görünce de kafasina siktim” dedi.

Emniyette cinayeti planlayip isledikleri için çok pisman olduklarini söyleyen Evren, Gül ve Deliçay sevk edikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlilarin cinayette kullanilan tüfege ise 2016 yilinda ruhsat aldiklari, 2017 yilinda çaldirdiklari ve polise kayip basvurusunda bulunduklari da ögrenildi.
Kaynak: İHA