Bartin-Amasra-Kurucasile-Cide Devlet Yolunun Çakraz-Karaman Köyü Kismi Yarin Hizmete Alinacak

Bati Karadeniz'deki yerleskelerin bölünmüs yol agiyla baglanmasini amaçlayan Bartin-Amasra-Kurucasile-Cide Devlet yolunun Çakraz-Karaman köyü arasindaki kismi yarin Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu'nun katilacagi törenle hizmete alinacak.

AA muhabirinin, Ulastirma ve Altyapi Bakanligindan edindigi bilgiye göre, zorlu cografi sartlara sahip bölgede dogu-bati ulasimini saglayan ve Bartin ile Amasra'yi, Kurucasile ve Cide'ye baglayan 90 kilometrelik mevcut yol, 75 kilometre uzunlugunda yeniden projelendirildi ve yapim çalismalari gerçeklestirildi.

Tamamlanan kesimleri peyderpey hizmete sunulan yolun, Çakraz-Karaman köyü arasinda kalan 11,8 kilometrelik kesimi, bitümlü sicak karisim kaplamali bölünmüs yol standardinda insa edildi. Söz konusu güzergah yarin trafige açilacak.

Böylece güzergahin 23,6 kilometresi bitümlü sicak karisim kaplamali, 14 kilometresi de sathi kaplamali olmak üzere toplam 37,6 kilometrelik kesimi bölünmüs yol olarak, 4,5 kilometrelik Amasra baglantisi ise tek yol standardinda tamamlandi.

Açilisi yapilacak kesimde, Çakraz, Cumayani ve Dizlermezeci-Meydan tünelleri, Cumayani Viyadügü, 6 çift köprü (Büyükdere ve Gölderesi köprüleri) ile Akkonak, Kalayci, Cumayani ve Meydan Kavsagi olmak üzere 4 kavsak yer aliyor.

Bati Karadeniz'deki yerleskelerin bölünmüs yol agiyla baglanmasini amaçlayan projenin hizmete sunulan Çakraz-Karaman köyü arasindaki küçük ve dar arazide devam eden, egim ve genislik bakimindan ihtiyaca cevap veremeyen mevcut yolun fiziki ve geometrik standartlari tüneller ve baglanti yollariyla yükseltilerek ulasim konforu artirildi.

Bölünmüs yol yapim çalismalarinin devam ettigi Bartin-Amasra-Kurucasile-Cide yolunun tamaminin hizmete sunulmasiyla güzergah, toplam 15 kilometre kisalacak.

Kaynak: AA