58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'ne Basvurular Basladi

Festival kapsaminda toplam 1 milyon 400 bin lira ödül dagitilacak.

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde 2-9 Ekim'de düzenlenecek 58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'ne basvurular basladi.

Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, yaptigi açiklamada, Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kisa Film dallarindaki yarismalar için basvurularin festivalin internet sitesinden yapilabilecegini belirtti.

Festivali Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla düzenleyeceklerini anlatan Böcek, festival kapsaminda Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kisa Film dallarindaki yarismalarin yani sira, Antalya Film Forum ve Uluslararasi Uzun Metraj Film Yarismasi'nin düzenlenecegini, toplam 1 milyon 400 bin lira ödül dagitilacagini vurguladi.

Böcek, Ulusal Yarismalara, 57. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nin son basvuru tarihi olan 14 Agustos 2020'den sonra tamamlanmis ve Türkiye'de halka açik ticari veya özel gösterimi yapilmamis ve yurt içinde bir festivale katilmamis Türkiye yapimi filmlerin katilabilecegini aktardi.

Festivale internet sitesinden yapilacak son basvuru tarihinin 9 Agustos oldugunu belirten Böcek, geçen yil ilk kez gerçeklestirilen açik hava gösterimlerinin bu yil da devam edecegini kaydetti.

Muhittin Böcek'in baskanligini yaptigi 58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nin idari direktörlügünü Cansel Tuncer, yönetmenligini Ahmet Boyacioglu üstlendi, sanat yönetmenligini Basak Emre yürütecek.
Kaynak: AA