TÜGVA Samsun Temsilciliginin 3. Olagan Genel Kurulu Yapildi

TÜGVA Genel Baskani Enes Eminoglu: 'Bir hareket olacaksa gençlerle olacaktir. O yüzden kusak sifatlandirmalari degil, gerçekten suurlu, ahlakli, önce ahlak ve maneviyati önemseyen bir nesil için daha fazla gayret etmemiz gerekiyor'

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Genel Baskani Enes Eminoglu, "Bir hareket olacaksa gençlerle olacaktir. O yüzden kusak sifatlandirmalari degil, gerçekten suurlu, ahlakli, önce ahlak ve maneviyati önemseyen bir nesil için daha fazla gayret etmemiz gerekiyor." dedi.

Eminoglu, Samsun Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen TÜGVA Samsun Temsilciliginin 3. Olagan Genel Kurul Toplantisi'nda yaptigi konusmada, 6 yildan bu yana kutlu bir yürüyüsün içinde olduklarini söyledi.

Samimiyet ve gayretle yollarina devam ettiklerini, 81 ilde, 520 ilçede faaliyet yürüttüklerini belirten Eminoglu, sunlari kaydetti:

"15 Temmuz'da köprüde babasiyla sehit olan Abdullah kardesimiz 15 yasindaydi. Bayrampasa'da çevik kuvvetin önünde sehit olan Sanliurfali Halil Ibrahim kardesimiz 15 yasindaydi. Bir hareket olacaksa gençlerle olacaktir. O yüzden kusak sifatlandirmalari degil, gerçekten suurlu, ahlakli, önce ahlak ve maneviyati önemseyen bir nesil için daha fazla gayret etmemiz gerekiyor. Insallah bu gençligi en yakin zamanda basaracagiz."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Ayasofya-i Kebir Camisi'nin açilisinda yaptigi konusmayi hatirlatan Eminoglu, "Ayasofya'nin açildigi gün sayin Cumhurbaskanimizin konusmasi, birakin Türkiye'yi dünya tarihinde bir manifesto niteligindedir. Orada Cumhurbaskanimiz Türkiye gençligine hedef verdi. Ayasofya'nin dirilisi Mescid-i Aksa'nin özgürlügüne kavusmasinin habercisidir." diye konustu.

Eminoglu, gençligin oldugu her alanda çalisma yürüttüklerini anlatarak, söyle devam etti:

"Eger ben Müslüman genci olarak sabah namaziyla ilgili imtihanim varsa ise oradan baslamam lazim. Ben Müslüman genç olarak sabah namazini kilmamisim diger tarafta Türkiye'yi kurtaracagim, Islam'i kurtaracagim. Önce kendimizi insa edecegiz. Önce ahlak ve maneviyat düsturunu kendimize benimsetmemiz lazim. Inaniyoruz ki en yakin zamanda Ayasofya'dan, Karabag'dan, Kibris'tan sonra Kudüs'ün, Filistin'in, Gazze'nin kurtulusuna sahit olacagiz. Buna yürekten inaniyoruz ve bu noktada çalismalarimizi azimli ve gayretli sekilde sürdürme hedefindeyiz."

Konusmalarin ardindan yapilan genel kurulda mevcut baskan Mustafa Demir yeniden baskanliga seçildi.

Toplantiya, Samsun Valisi Zülkif Dagli, Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, AK Parti Il Baskani Ersan Aksu, protokol üyeleri ve ögrenciler katildi.
Kaynak: AA