Kazada Soka Giren Yarali Kardesleri El Ele Tutusturup Sakinlestirdi

Aksaray’da otomobil ile hafif ticari aracin çarpistigi kazada müstakil evin bahçesine düsen otomobil bahçedeki masada oturan aileye çarpmaya ramak kala dururken, kazada yaralanan ve soka giren 2 kiz kardesi ambulans içerisinde saglik görevlisi el ele tutusturarak sakinlestirdi.

Kazada Soka Giren Yarali Kardesleri El Ele Tutusturup Sakinlestirdi


Kaza, Aksaray - Nevsehir Karayolu Nevsehir istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasas Mahallesi istikametinden gelerek tali yoldan karayoluna çikan Savas Ç. (40) idaresindeki 68 AG 530 plakali BMW marka otomobil, karayolunda Nevsehir istikametine seyreden Hasan K. (38) idaresindeki 68 AAR 319 plakali Ford marka hafif ticari araç ile çarpisti. Kazanin etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettigi hafif ticari araç müstakil bir evin bahçesine düserken, bahçedeki masada oturan aileye çarpmaya ramak kala durdu. Hurdaya dönen araçta sürücü ile araçta yolcu olarak bulanan sürücünün kizlari Nisanur K. (15) ve Beyzanur K. (13) yaralanirken, otomobilde ise yolcu olarak bulunan Nihal Ç. (39) yaralandi.

El ele tutusturup, “Birbirinizden güç alin” dedi

Kazayi gören çevredeki vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine 112 Acil Yardim ekipleri, Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü ekipleri ve Aksaray Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri yaralilara ilk müdahaleyi olay yerinde yapti. Kazada yaralanan ve kazanin etkisiyle soka giren Beyzanur K. (13) ve ablasi Nisanur K.’ya (15) saglik ekiplerince ayni ambulansa alindi. Gözü yasli kardeslerin soka girdigini gören saglik görevlisi 2 kiz kardesi el ele tutusturarak sakinlestirdi. Yarali kiz kardeslerle sürekli konusarak teselli veren saglik görevlisi, “El ele tutusun, el ele tutusun. Birbirinizden güç alin. Bak bir sey yok. Beni duyuyor musun? Bak korkma, senin ayakkabilarini da bulur getiririz, daha iyisini aliriz. Bak kardesin yaninda gayet iyisin. Su an sizin sagliginizdan daha degerli bir sey yok” diyerek kiz kardesleri sakinlestirdi. Ilk müdahalelerinin ardinda Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine kaldirilan kardeslerin ve diger yaralilarin durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

Yasanan kazayi anlatan müstakil evin sahibi Abdulkadir Bat (50), “Boyaci arkadaslar vardi içeride. Evi Boyattiriyordum. Arkadasin biri firçayi yikadi içeri girerken bir gümbürtü patladi yani, gümledi. Burada oturuyorduk. Içeride arkadaslar boya yapiyordu” dedi.

Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA