Cumhurbaskani Erdogan, Israil Cumhurbaskani Herzog Ile Telefonda Görüstü

Görüsmede iki ülke arasinda enerji, turizm ve teknoloji basta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir is birligi potansiyeli oldugunu ifade eden Erdogan, FilistinIsrail ihtilafinin BM kararlari çerçevesinde, iki devletli, kalici, kapsamli sekilde çözüme kavusturulmasinin uluslararasi camianin beklentisi oldugunu belirtti Herzog'u göreve baslamasi dolayisiyla tebrik eden Erdogan, TürkiyeIsrail iliskilerinin Orta Dogu'nun güvenligi ve istikrari bakimindan büyük önem tasidigini vurguladi Erdogan, FilistinIsrail ihtilafinin çözümünde atilacak olumlu adimlarin, TürkiyeIsrail iliskilerinin müspet mecrada seyretmesine de katki saglayacagini belirtti.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre görüsmede, Türkiye-Israil iliskileri ve bölgesel konular ele alindi.

Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede, Herzog'u göreve baslamasi dolayisiyla tebrik etti.

Türkiye-Israil iliskilerinin, Orta Dogu'nun güvenligi ve istikrari bakimindan büyük önem tasidigini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, iki ülke arasinda enerji, turizm ve teknoloji basta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir is birligi potansiyeli oldugunu ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan, ikili ticaretin salgina ragmen arttigini, bu potansiyelden faydalanmanin ortak çikar oldugunu dile getirdi.

Tüm görüs ayriliklarina ragmen temas ve diyalogun sürdürülmesine önem verdigini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, Filistin-Israil ihtilafinin, BM kararlari çerçevesinde, iki devletli, kalici ve kapsamli sekilde çözüme kavusturulmasinin uluslararasi camianin beklentisi oldugunu belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan, Filistin-Israil ihtilafinin çözümünde atilacak olumlu adimlarin, Türkiye-Israil iliskilerinin müspet mecrada seyretmesine de katki saglayacagini dile getirdi.
Kaynak: AA