Kozan'da Yilin Ilk Turist Kafilesi Coskusu

Anavarza Antik Kenti, tarihi konaklari ve dogasi ile yerli ve yabanci turistlerin gözdesi olmaya aday olan Adana’nin Kozan ilçesi, bu sezon 100 kisilik ilk yerli turist kafilesini agirladi.

Kozan'da Yilin Ilk Turist Kafilesi Coskusu
Adana’nin Kozan ilçesi, bu sezon 100 kisilik ilk yerli turist kafilesini agirladi. Kozan Belediyesi ekipleri tarafindan karsilanan turist kafilesi, ilçenin tarihi hakkinda bilgi aldiktan sonra yöresel ürün limon dondurmasi ile de serinledi.

Ilçeye sezonun ilk yerli turist kafilesini getiren Selim Agaçdali, Adana’nin tüm ilçelerinin ayri güzelliklere ve tarihe sahip oldugunu ifade ederek, “Kozanin güzellikleri tarihi güzellikleri tarihi tilsimi inanilmaz. Kozan’in güzelliklerine asigiz. Adana olup Kozan’a gelmeyen adana ilçelerini bilmeyen insanlarimiz var. Adana merkez ilçeleri ile barisik olmali güzellikleri kesfetmeli. Biz agirlayan Kozanlilara tesekkür ediyoruz” dedi.

Kozan’in yöresel lezzeti olan limon dondurmacilari uzun bir aranin ardindan turistleri agirladiklari için çok mutlu olduklarini ifade ederek gruplarin devamini beklediklerini kaydetti.

Yapici konagindan, Kozan kalesine çikan, ilçesinin tarihi mekanlarini gezen yerli turistler, Kozan Baraji ve Dagilcak milli parkinda doganin keyfini çikardi. Yerli turist kafilesi, Kozan gezisinin ardindan Feke’nin Tapan ilçesinde kadinlarin olusturdugu lavanta bahçelerini gezmek üzere ilçeden ayrildi.
Kaynak: İHA