Zeytinpark'in Çamlari Alev Alev Yandi

Antalya’daki Kepez ilçesinde, yerlesim yerine yakin 25 bin zeytin agacinin bulundugu Zeytinpark’taki çamlik alanda yangin çikti. Metrelerce havaya yükselen alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, çam agaçlari zarar gördü.

Zeytinpark'in Çamlari Alev Alev Yandi
Yangin, Kepez ilçesi Yeni Dogan Mahallesi 3096 Sokak’ta bulunan Zeytinpark’ta saat 11.00 sularinda çikti. Zeytin agaçlarinin da bulundugu alandan dumanlarin çiktigini gören vatandaslar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangin, asiri sicak hava ve rüzgarin etkisi ile kisa sürede büyüdü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangina müdahale etti. Büyüyen yangina çok sayida itfaiye araci ve orman isçisi müdahale etti. Ekipler, yangina beton duvar üzerinde çitlerin bulunmasi nedeniyle zaman zaman zorlandi.

Yangina 1 yangin söndürme helikopteri de havadan destek verdi. Alevlerin metrelerce yükseldigi yangin yaklasik 1 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alindi. Yanginda zeytin agaçlari zarar görmezken 5 dönüm alandaki çam agaçlari yandi. Kontrol altina alinan yangin sonrasi sogutma çalismalari devam ediyor.

Öte yandan yangin, havadan drone kamerasi ile de görüntülendi. Görüntülerde alevlerin metrelerce yukari çiktigi görüldü.

Yanginda yükselen dumanlar sehrin birçok noktasindan görüldü.

Çikis sebebi henüz belirlenemeyen yanginda alevler yüksek gerilim hattina ulasmadan söndürüldü.

Yangina müdahale eden Özcan Adan, “Yangin vardi. Vatandaslar olarak itfaiye ekiplerine yardima kostuk. Herhangi bir sikinti olmadi. Yangin 30 metre içeride basladi.

Saniyeler içerisinde yayildi. Hizli bir sekilde söndürdük. Temiz nefes aliyoruz. Kontrol altina alindi. Sogutma çalismalari devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA