Zeytinburnu'nda Kadin Ve Çocuklara Dilencilik Yaptirdigi Iddia Edilen Suç Örgütüne Operasyon

Istanbul genelinde metro, metrobüs, trafik isiklari ve turistlerin yogun oldugu bölgelerde, kadin ve çocuklari dilendirdigi iddia edilen 31 kisi yakalandi.

Zeytinburnu'nda, kadin ve çocuklara dilencilik yaptirdigi iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 31 süpheli gözaltina alinirken 12 çocuk kurtarildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube Müdürlügü ekipleri, bir suç örgütü tarafindan kent genelinde metro, metrobüs, trafik isiklari ve turistlerin yogun oldugu bölgelerde kadin ve çocuklara dilencilik yaptirildigini belirledi.

Ekipler, Zeytinburnu'nda Maltepe Mahallesi'nde düzenledikleri operasyonda, aralarinda suç örgütü elebasi A.Y'nin de yer aldigi 31 kisiyi yakaladi.

Dilendirilen 12 çocuk örgütün elinden kurtarilirken söz konusu adreslerde yapilan aramalarda 2 bin 500'ü metal toplam 7 bin 100 TL para, çok sayida telefon, örgüt lideri A.Y. adina düzenlenmis hesaba parça parça 120 bin lira para aktarildigina dair banka dekontlari ele geçirildi.

Süphelilerden 23'ü, ifadelerinin ardindan serbest birakilirken 8 kisinin emniyetteki islemleri devam ediyor.

Operasyonda kurtarilan 12 çocuktan 9'u, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügüne bagli yurtlara yerlestirildi, 3 çocuk ise ailelerine teslim edildi.
Kaynak: AA