Van Milletvekilleri Sanayi Projeleri Için Destek Istedi

AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Irfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile görüstü.

Van Milletvekilleri Sanayi Projeleri Için Destek Istedi
Bakanliga bagli kurum ve kuruluslara ait yatirimlarin degerlendirildigi görüsmede Tusba Küçük Sanayi Sitesi, Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi, Van Mermer, Mermerit, Sunni Mermer ve Tas Süslemeciligi Sanayi Sitesi projeleri ile altyapi çalismalari tamamlanan Ercis OSB, Van Tekstil ve Hazir Giyim Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son durumlar istisare edilerek destek talep edildi. Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan saglanan destekler ve basarili çalismalar için Bakan Varank’a memnuniyetlerini ileten Van milletvekilleri, 2021 yili Cazibe Merkezlerini Destekleme ve Sosyal Gelismeyi Destekleme Programlari kapsaminda basvurusu yapilmis Eski Van Sehrinin Canlandirilmasi, Van Bedesten Çarsisi Yapimi ve Tarihi Tekel Binasinin Turizme Kazandirilmasi, Özalp Halk Pazari Esnaf Sitesi Yapimi, Van Kadin Girisimcilik Merkezi, Gevas Tarimda Öncü Oluyor, Saray’in Organik Ürünleri, Çatak Bali ve Cevizi Isleme ve Paketleme Merkezi ile Van Turizm Kaynakli Isgücü ve Nitelikli Istihdamin Gelistirilmesi projelerinin kabul edilmesi ve desteklenmesi talep edildi. Gürpinar ve Gevas belediyeleri tarafindan istihdam odakli hayata geçirilen emek yogun tekstil atölyeleri ve öz kaynaklarla yapilan fabrikalar konusunda Bakan Varank’i bilgilendiren milletvekilleri, buralarin desteklenmesini ve diger ilçelerde de yayginlastirilmasi istedi.

Milletvekilleri, Van ekonomisinin genel olarak farkli alanlarda faaliyet gösteren, kapasiteleri, üretimleri, amaçlari birbirinden farkli isletmelerden olustugunu belirterek, “Günümüzde isletmelerin çogunlugunu olusturan küçük ve orta ölçekli isletmeler ekonomimizin temel yapi taslaridir. Projeleri tamamlanmis küçük sanayi siteleri Tusba ve Mermerciler Sanayi Siteleri ile Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin ihale dilmesini talep ettik. Buralarda faaliyet gösterecek küçük isletmeler ekonomik büyümeye saglayacaklari katki ve issizligin azaltilmasi için olusturacaklari istihdam ile Van’in refahina ve kalkinmasina önemli destek olacaklardir. Küçük birikimlerin ekonomik degere dönüsmesine yardimci olacak bu siteler, ayni zamanda girisimcilik kültürünün olusmasina ve gelismesine de katki saglayacaktir” dediler.

Kalkinma ajanslarinin bölgeler arasi esitsizliklerin azaltilmasi ve bölgesel kalkinmanin saglanmasi için kuruldugunu ifade eden milletvekilleri, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansinin sagladigi destekler ve yaptigi koordinasyon ile mevcut kaynaklarin yerinde ve daha etkin kullanilir hale geldigini belirterek, ajansin bölgede kalkinmanin itici gücü oldugunu ifade ettiler.
Kaynak: İHA