Vali Cüneyt Epcim, Asilama Noktalarini Inceledi

Korona virüsle mücadeleye yönelik baslatilan asilama seferberligi Bayburt’ta “Asi Turizmi”ni ortaya çikardi.

Vali Cüneyt Epcim, Asilama Noktalarini Inceledi
Çin’in Wuhan eyaletinden dünyaya yayilan Covid-19 salgini ikinci yilina dogru yaklasirken virüsle mücadelede en büyük silah olarak gösterilen asilar da vatandaslara uygulanmaya baslandi. Saglik Bakanligi’nca belirlenen öncelikli gruplarin ardindan asilanma çalismalari 18’e kadar indi. Asilama çalismalarina yönelik ülke genelinde kurulan mobil ekipler araciligiyla vatandaslar isyerlerinden parklara kadar her noktada asilaniyor.

Bayburt’ta, bu dogrultuda toplam nüfusun yaklasik yüzde 50’si asilanmis durumda. Il Saglik Müdürlügü’ne bagli mobil asi ekipleri bu süreçte 170 köyde çalismalarini tamamladi. Saglik kurumlarinin yani sira kentin belirli noktalarinda kurulan asi çadirlari bu basarida önemli pay sahibi.

Asilamada kimi yerlerde nüfus yogunlugu ve asilanmaya olusan talep nedeniyle zaman zaman yasanan problemler vatandaslari farkli çözümlere yöneltiyor. Nüfusunun büyük çogunlugu gurbetçi konumunda bulunan Bayburt’ta asiya erisim kolayligi “Asi Turizmi”ni ortaya çikardi.

Büyüksehirlerde yasayan Bayburtlu vatandaslar asilarini daha rahat yaptirabilmek amaciyla memleketine yöneldi. Günlük yaklasik bin 300 kisinin asi yapildigi Bayburt’ta bu rakam geçen haftaya göre iki kati artmis vaziyette. Vatandaslar kent genelinde kurulan asi çadirlarina gelerek tercihlerine göre Sinovac ya da Biontech asisi yaptirabiliyor. Ülke genelinde oldugu gibi ayrica hastane ve aile hekimliklerinden randevu alinarak da asi olunabiliyor. Kentte son günlerde yasanan nüfus artisinda tatil amaçli gelenlerin yani sira “Asi Turizmi”nin de önemli etkisi bulunuyor.

Vali Cüneyt Epcim, Il Saglik Müdürü Ilker Hanci ile kentte belirlenen alanlarda kurulan asi çadirlarini ziyaret edip çalismalara iliskin bilgi aldi.

Kurulan mobil stantlarda vatandaslarla sohbet eden Vali Epcim, saglik çalisanlarina özverili çalismalari dolayisiyla tesekkür etti. Vali Epcim, halen asi yaptirmamis vatandaslarin devlet hastanesi ve aile hekimliklerinden randevu alarak ya da mobil ekipler ve asi çadirlari vasitasiyla asilarini yaptirabileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA