Trabzon'da Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami Kutlandi

Denizcilik ve Kabotaj Bayrami dolayisiyla Trabzon'da tören düzenlendi.

Sahil Güvenlik Komutanligina ait tekne ile denize açilan Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve diger ilgililer, deniz sehitleri anisina hazirlanan çelengi denize birakti.

Vali Ustaoglu, burada yaptigi konusmada, 1 Temmuz 1926 yilinda Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan kabul edilen ve yürürlüge giren Kabotaj Kanunu ile denizlerde de egemenlik hakkinin kazanildigini ve bu tarihin Denizcilik ve Kabotaj Bayrami olarak kutlanmaya baslandigini belirtti.

Türk denizciliginin gelismesinde emegi geçenlere tesekkür eden Vali Ustaoglu, "Basta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkimizin bayramini kutlarken tarihimize iz birakan tüm denizci kahramanlarimizi ve denizlerde hayatini kaybeden sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum." dedi.

Törene, Ortahisar Kaymakami Tolga Togan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cem Karaoglu, Sahil Güvenlik Grup Komutani Yarbay Murat Sezgin, Trabzon Deniz Komutani Deniz Albay Mustafa Dogan, Trabzon Liman Baskani Muhammet Özçelik ile diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA