Tiyatro Ve Sinema Oyuncusu Ibrahim Kalkan Vefat Etti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ibrahim Kalkan, geçirdigi kalp krizi nedeniyle 72 yasinda hayatini kaybetti.



Sinemada en son "Karinca", "Yarali Keklik" ve "Mavzer" filmlerinde önemli roller üstlenen oyuncu, yaklasik 1,5 yildir kanser tedavisi görüyordu.

Kalkan'in cenazesi, ikindi namazini müteakip Fatih Camii'ndeki cenaze namazinin ardindan Çobançesme Mezarligi'na defnedilecek.

- Ibrahim Kalkan kimdir?

Çorum'un Osmaniye Köyü'nde 1949'da dünyaya gelen Kalkan, 1966'da Istanbul’a gelerek tiyatro oyunculuguna basladi.

Kalkan, "Set Oyunculari" adiyla kurdugu tiyatro topluluguyla "Suçlu Kim", "Kizil Azap", "Mahallede Senlik Var" adiyla kendi yazdigi oyunlarini sahneledi.

"Gönül Sarkilari", "Suya Düsen Gölgeler", "Ay Isigi Kan Kirmizi" isimli siir kitaplari da olan usta oyuncu, okullara yönelik, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarindan olan Malazgirt, Sögüt, Fetih, Çanakkale ve Ankara konulu piyesler kaleme aldi.

Birçok film ve dizide rol alan Kalkan, 1987'den itibaren sinemada Minyeli Abdullah, Hasret, Halvet, Süleyman Nazif Belgeseli, Baba Evi, Bayram, Sark Kahvesi, Bizim Ev, Sengül Konagi gibi film ve dizilerde önemli roller üstlendi.

Kalkan'in "Keloglan Masallari", "Selahaddin Eyyubi", "Onlardan Biri", "Kahramanlarimiz Seyh Samil", "Gökteki Ay Üsüyor", "Keloglan'in Fendi", "Muhabbet Fasli", "Barbaros Hayrettin Pasa", "Alparslan", "Ayrilik Vakti" ve "Medeniyet Belgesi Sanat" isimli kitaplari da bulunuyor.

Kaynak: AA