Tip Fakültesinden Mezun Olan Ikizler, Bölüm Birinciligini Paylasti

Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi Tip Fakültesinde birlikte ögrenim gören tek yumurta ikizleri Betül ve Aytül Arslan, ayni dereceyle bölüm birinciligini paylasti. Ikiz kardesler, mezuniyet töreniyle saglik ordusuna ilk adimi atti.

Tip Fakültesinden Mezun Olan Ikizler, Bölüm Birinciligini Paylasti
Konya’nin Beysehir ilçesinde yasayan Mustafa-Hatice Arslan çiftinin 3 çocugundan ikiz kizlari Betül ve Aytül, 2015 yilinda birlikte basladiklari Süleyman Demirel Üniversitesi Tip Fakültesinden yine birlikte mezun oldu. Bugüne kadar birbirlerinden hiç ayrilmayan ikizler, tip fakültesi bölüm birinciligini de ayni dereceyle paylasti.

Betül ve Aytül Arslan, üniversitede düzenlenen mezuniyet töreniyle saglik ordusuna ilk adimi atti. 19 Mayis Açik Hava Tiyatrosu ve Ögrenci Meydani’nda gerçeklestirilen törende bölüm birincisi ikizler, egitim mesalesini Tip Fakültesi 5’inci sinif ögrencisine teslim ettiler. Diplomalarini alan Betül ve Aytül Arslan kardesler, törenin ardindan arkadaslariyla birlikte keplerini havaya atarak, mezuniyetin mutlulugunu yasadi.

“Basarimizin en büyük nedenlerinden biri birbirimize destek olmak”

Aytül Arslan, tip fakültesini 2015 yilinda ikiz kardesiyle birlikte kazandigini söyledi.

Ikiz kardesiyle birlikte fakülte birinciligini paylasarak mezun olmanin tarif edilemez bir duygu oldugunu belirten Arslan, “6 sene boyunca birlikte okumak, birbirimize destek olmak bu basarimizin en büyük nedenlerinden biridir” dedi.



“Ayni sehirde çalismak en büyük hayallerimizden birisi”

Göz hastaliklari alaninda uzmanlik yapmak istedigini ifade eden Aytül Arslan, “Ikizimle ayni sehirde çalismak en büyük hayallerimizden birisidir. Farkli hastaneler olabilir ama ayni ilde devam etmek istiyoruz” diye konustu.



“Ilk etapta hocalarimiz bizi karistiriyorlardi”

Ikiz olmanin bazi dezavantajlari oldugunu kaydeden Aytül Arslan, fakülteye ilk basladiklarinda arkadaslari ve hocalarinin kendilerinin isimlerini karistirdigini söyledi.

Arslan, “Arkadaslarimizin alisma süreci daha hizli oluyor ama hocalarimiz bizi ilk etapta karistiriyorlardi. Bir yerde gördükleri zaman ‘seni az önce gördüm’ seklinde insanlarin yaklasimlari oluyordu. Ama onun disinda alisma süreci çabuk oluyor” dedi.



“Ikizimle birinciligi paylasmak büyük bir onur”

Betül Arslan da tip fakültesinden mezun olmanin tarif edilemez bir duygu oldugunu belirtti.

Fakülteyi ikiz kardesi Aytül ile birinciligi paylasarak bitirmenin onurunu yasadigini belirten Betül Arslan, “Bu tabi ki Aytül ile benim basarim degil. Bu zaman kadar bizim destekçimiz olan aileme çok tesekkür ediyorum. Ayni zamanda bizi hekimlik hayatimiza hazirlayan hocalarimiza da tesekkür ediyorum. Ikiz olmak çok farkli ve çok güzel bir duygu. Benim en büyük destekçim Aytül’dür. Bu süreçte sürekli yanimda oldu. Sinavlar, iyi ve kötü anlarimda bir arkadasim gibi bana destek ve güç veren kisidir” dedi.



“Hedefim dermatoloji uzmanligi”

Arslan, hedefinin dermatoloji alaninda uzmanlik yapmak istedigini belirterek, “Ikiz kardesimle ayni il ayni hastane olabilir ama farkli bir bölüm tercih etmek istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA