TIM Ile MÜSIAD Arasinda Is Dünyasinda Kadinlarin Gücünü Artiracak Is Birligi

TIM Baskani Ismail Gülle 'Protokol, is dünyasinda kadinlarimizin gücünü artiracak. TIM Kadin Konseyi ve MÜSIAD Kadin Komitesi üyelerimizin her biri firmalarinda önemli islere imza atiyor, Türkiye markasinin gelisimine, katma degerli ihracata katki sagliyor' MÜSIAD Genel Baskani Abdurrahman Kaan: 'Imzalanan anlasmanin, Türkiye’de kadinlarin üretim, ticaret ve ihracatta daha fazla yer almalari noktasinda son derece faydali bir adim olacagina inaniyorum'

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Kadin Konseyi ile Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Kadin Komitesi arasinda, ikili iliskileri gelistirmek amaciyla imzalanan is birligi protokolü (MoU) kapsaminda taraflar, çalisma alanlarinda ve çalisanlari arasinda ortaklik iliskilerini gelistirmeyi amaçliyor.

MÜSIAD Genel Merkezi’nde düzenlenen is birligi protokol törenine, TIM Baskani Ismail Gülle ve MÜSIAD Genel Baskani Abdurrahman Kaan ile iki kurumun üyeleri katildi.

Ortak çalisma alanlarinda ve çalisanlar arasinda ortaklik iliskilerin gelistirilmesini amaçlayan is birligi protokolü, TIM Kadin Konseyi Baskan Yardimcisi Melisa Tokgöz Mutlu ile MÜSIAD Kadin Komitesi Baskani Müge Öz tarafindan imzalandi.

- "Türkiye markasinin gelisimine katki sagliyorlar"

Imza töreninde konusan Gülle, yapilan protokolün is dünyasinda kadinlarin gücünün artirilmasina önemli bir katki saglayacagini vurguladi.

TIM olarak kadin ihracatçi ve girisimci sayisini artirmak amaciyla TIM bünyesinde, 2018 yilinda, TIM Kadin Konseyi’ni kurduklarini hatirlatan Gülle, "Konsey, çok kisa bir süre içerisinde, TIM Women Export Talks’lardan fiziki ve sanal ticaret heyetlerine, Ihracatta Sifir Atik Projesi’nden TIM Kadin Sürdürülebilirlik Raporu’na kadar pek çok önemli projeye imza atti. Protokol, is dünyasinda kadinlarimizin gücünü artiracak. TIM Kadin Konseyi ve MÜSIAD Kadin Komitesi üyelerimizin her biri firmalarinda önemli islere imza atiyor, Türkiye markasinin gelisimine, katma degerli ihracata katki sagliyor." dedi.

- "Girisimcilere sagladigimiz destekleri artirmaliyiz"

Türkiye’deki kadin girisimcilerin durumuna deginen Gülle, sunlari kaydetti:

"2020 verilerine göre, Türkiye’de kurucusu veya ortagi kadin olan startup'larin orani yalnizca yüzde 14. Söz konusu startup’larin aldiklari yatirim orani ise 43 milyon dolar ile toplam yatirimlarin yüzde 30’u seviyesinde. Ilk 10 yatirim içerisinde TIM-TEB Girisim Evi’nden 3 kadin girisimcimiz de yer aliyor. En az bir kadin ortagi olan girisim sermayesi firma orani Türkiye’de yüzde 22 iken, bu oran ABD’de yüzde 35... Rakamlar açik bir sekilde gösteriyor ki kadin girisimci sayimizi ve girisimcilere sagladigimiz tüm destekleri artirmamiz gerekiyor. Bu anlamda, ülkemizin en çok çalisan ve üreten STK’lari arasinda yer alan TIM ve MÜSIAD olarak önemli bir adim atiyoruz. Çalisma alanlarimizda ve çalisanlarimiz arasinda ortak hareket kabiliyetimizin ve karsilikli is birligi iliskilerinin gelistirilmesini saglamak amaciyla bu protokolü imzaliyoruz."

- "TIM Kadin Konseyimiz ve MÜSIAD Kadin Komitesi, anlamli bir is birligi kültürü gelistirecek"

Protokolle birlikte, is birligi projeleri kapsaminda gerçeklesecek yurt içi ve yurt disi faaliyetlerinde iki kurulusun birbirine destek saglayacagini dile getiren Gülle, "Iki kurulus, yurt disinda gerçeklesen etkinlikler çerçevesinde, pazar arastirmalari, ticari fuar ve sergilerle ticari heyet organizasyonlarinda üyelerine duyurular yapacak, katilimlarini tesvik edecek. Bununla birlikte egitimler, seminerler, Ortak Avrupa Birligi projeleri, ticari heyet ziyaretleri ve ikili görüsmeler konularinda TIM Kadin Konseyimiz ve MÜSIAD Kadin Komitesi, anlamli bir is birligi kültürü gelistirecek." ifadelerini kullandi.

- "Kadinlarin üretim, ticaret ve ihracatta daha fazla yer almalari için faydali olacak"

Abdurrahman Kaan ise TIM’in dis ticaret gerçeklestiren is insanlarinin dis ticarette rekabet avantaji elde edebilmeleri için çalismalar yürüten ve ihracatçilara destek olmak adina çesitli projelere katki sunarak is dünyasindaki dayanismayi güçlendiren kurumlardan biri oldugunu dile getirdi.

Kaan, konusmasina söyle devam etti:

"MÜSIAD olarak, TIM ile birlikte kadin girisimcilerimizi, ihracatçilarimizi destekleyerek, is dünyasinda daha etkin rol oynamalarini saglamak amaciyla çalismalar yürütüyoruz. Bu kapsamda imzalanan anlasmanin, Türkiye’de kadinlarin üretim, ticaret ve ihracatta daha fazla yer almalari noktasinda son derece faydali bir adim olacagina inaniyorum. Söz konusu is birliginin kadin is insanlarimiza, is dünyamiza ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum."

- "Kadin dayanismasi, milli dayanisma ruhumuzla örtüsüyor"

TIM Kadin Konseyi Baskan Yardimcisi Melisa Tokgöz Mutlu da, "TIM Kadin Konseyi, Ismail Gülle Baskanimizin önderliginde, 2018 yilinda, toplumun her kesiminin ihracatta etkin rol almasi vizyonuyla kuruldu. Konsey olarak bu süreçte giderek büyüdük, her geçen gün farkli alanlarda projelerle, ‘Ihracatta biz de variz’ dedik. TIM Women Export Talks’lari, fiziki ve sanal ticaret heyetleri düzenledik. Sayin Emine Erdogan Hanimefendinin öncülügünde, Ihracatta Sifir Atik Projesi’ni hayata geçirdik. TIM Kadin Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuyla paylasarak, yarinlarimiza sorumlulugumuzu yerine getirdik. Farkli sivil toplum kuruluslariyla güçlerimizi birlestirmenin, beraber degerli projelere imza atmanin, ihracatimizin ve is dünyamizin gelecegi adina büyük önem arz ettigini biliyoruz. Çünkü bizler, sivil toplum bazinda kadin dayanismasinin, milli dayanisma ruhumuzla ve milli hedeflerimizle örtüstügüne inaniyoruz. Bugün imzaladigimiz protokolle beraber, insallah bundan sonra daha da güçlü olacagiz." seklinde konustu.

- "Kurumlarimiz arasindaki is birligi daha da güçlenecek"

MÜSIAD Kadin Komitesi Baskani Müge Öz ise imzalanan anlasmanin, kurumlar arasinda var olan is birligini daha da güçlendirerek, kadinlarin is dünyasi ve dis ticaretteki etkinliginin artmasi yönünde önemli bir adim olacagini söyledi.

Öz, "MÜSIAD olarak kadin kimligine verdigimiz gerçek saygi ve destekle önemli bir rol üstleniyoruz. Kadin Komitemiz, olarak de ayni anlayisi, is hayati içerisindeki kadinlara saglamak için çalisiyor. 250’ye yakin is kadini üyemiz ve 81 ilde var olan subelerimizin her birindeki kadin komitelerimizi tamamlayarak tam anlamiyla ülkemizin uzun vadeli hedeflerine var gücümüzle ortak olmayi amaçliyor, bu ugurda çalismalarimizi ve projelerimizi olgunlastiriyoruz." dedi.
Kaynak: AA