Terör Örgütleri Üyelerine Finans Saglayan 2 Sahis Adliyeye Sevk Edildi

Afyonkarahisar’da kurduklari sirket üzerinden illegal yollardan gelen paralari, ‘Hawala’ sistemi ile terör örgütleri üyelerine transfer ettikleri tespit edilen ve polis tarafindan yakalanan yabanci uyruklu 2 sahis adliyeye sevk edildi. Sahislarin adliyeye çikarilirken sakin tavirlari ise dikkatlerden kaçmadi.

Terör Örgütleri Üyelerine Finans Saglayan 2 Sahis Adliyeye Sevk Edildi
Edinilen bilgilere göre, operasyon Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri tarafindan yapildi. Yabanci uyruklu Mahmod Almajdmi ile Yusuf Hamidi isimli iki sahsin, kurduklari sirket üzerinden terörizmin finansmani ve kara para akladiklarini tespit eden TEM ekipleri harekete geçerek operasyon yapti. Süphelilerin kaldiklari eve erken saatlerde baskin düzenleyen ekipler 2 sahsida kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi. Baskin aninda sahislarin kurtulmak için ‘bir sey yok yok, bir sey yok’ diyerek bagirmalari ise dikkatlerden kaçmadi.

TEM ekipleri sorusturma kapsaminda yaptiklari incelemelerde sahislarin yurt disindan yasa disi olarak toplanan paralarin baska bir ülkeye illegal yollarla transfer ettiklerini ortaya çikarirken, süphelilerin bu yöntemle paralari terör ögütleri üyelerine transfer ettikleri belirlendi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan sahislar sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Genis güvenlik önlemleri altinda adliyeye giren sahislarin hayli sakin olmalari ise dikkatlerden kaçmadi. Süphelilerin savcilik sorgularinin ardindan mahkemeye çikarilmalari bekleniyor.
Kaynak: İHA