Samsun'un Havza Içesindeki Kaplicalar Normallesme Süreciyle Yeniden Hizmet Vermeye Basladi

Karadeniz'in termal sulari ile ünlü ilçesi Havza'da, Içisleri Bakanliginin kademeli normallesme genelgesi kapsaminda kaplica ve hamamlarin tekrar hizmete baslamasiyla hareketlilik yasaniyor.

Samsun'un Havza Içesindeki Kaplicalar Normallesme Süreciyle Yeniden Hizmet Vermeye Basladi


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini önlemleri kapsaminda bir süredir kapali olan ilçedeki otel ve pansiyonlar, kapilarini yeniden hizmete açti.

Sezon hazirliklarina devam eden Havza'daki bir otelin isletmecisi Safak Zeybek, AA muhabirine, Kovid-19'la mücadele kapsaminda temizlik, maske ve mesafe kurallarina uymak kaydiyla faaliyetlerine yeniden basladiklarini söyledi.

Çalisanlarinin tamamini ise geri çagirdiklarini, hizli sekilde hazirliklarini tamamladiklarini belirten Zeybek, "Kisitlamalarin kalkmasiyla kaplicalar, sauna, yüzme havuzu, yeme içme ve konaklama departmanlarimizla hizmet vermeye basladik. Kovid-19 önlemleri kapsaminda birçok çalisanimiz ikinci doz asisini oldu. Tüm vatandaslarimiz isletmemize güvenerek gelebilir. Misafirlerimizi bekliyoruz." dedi.

Pansiyon isletmecisi Hasmet Sungurtekin ise kaplicalar mevkisinde kapali bulunan tüm kaplica, otel ve pansiyonlarin 1 Temmuz itibariyla yeniden açildigini anlatti.

Hijyen kurallarina özenle uyuldugunu vurgulayan Sungurtekin, "Son bir aydir müsterilerimiz kaplicalarinin açik olup olmadigini soruyorlardi. Artik rezervasyonlarimizi yapiyoruz. Birkaç güne kadar gelecek müsterilerimiz var. Kurban Bayrami'nda burada bulunan isletmelerin yüzde 100 kapasite ile çalisacagina inaniyoruz. Gelen telefonlardan belli zaten. Kurban Bayrami'na 20 gün olmasina ragmen arayan müsterimiz çok. Bayram sonrasi da yogunlugun sürecegini tahmin ediyoruz." diye konustu.

Kaplicalar bölgesinde kafe isleten Duygu Sasa da kaplicalarin açilmasiyla bölgenin hareketlenecegini dile getirerek, "Bir süredir biz faaliyetteyiz ama kaplicalar açik olmadigindan dogru düzgün is yapamadik. Insallah kaplicalarin açilmasiyla müsterilerimiz artacaktir." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA