Rektör Ataç 'Kendin Yap Atölyesi' Açilisina Katildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Zafer Kalkinma Ajansinin Yeni Nesil Mali Destek Programi kapsaminda Il Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte Manisa Fen Lisesinde hayata geçen ’Kendin Yap Atölyesi’ açilis törenine katildi.

Rektör Ataç 'Kendin Yap Atölyesi' Açilisina Katildi
Açilis törenine Vali Yasar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Veli Oguz, ögretmen, ögrenci ve veliler katildi.

Törenin açilis konusmasinda, Manisa’nin teknolojik üretimde önderlik yapan illerden biri oldugunu belirten ve Kendin Yap Atölyesi Projesi ile bu fonksiyonun çok daha fazla gelistirilebilecegine olan inancini dile getiren Vali Karadeniz, projenin hayata geçirilmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

“Çocuklarimiz ve gençlerimiz basta olmak üzere, toplumun her bireyinde bilimsel meraki ve farkindaligi arttirarak, ülkemizin bilim ve teknoloji alanindaki çalismalarina öncülük edebilen, katma degeri yüksek teknoloji odakli çiktilari da üretebilecek bu türden merkezlerin kurulumu, Manisa’miz ve ülkemiz için çok önemli.” ifadelerine yer vererek konusmasina baslayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Kendin Yap Atölyesi, Egitici Egitimlerinin verilmesi sürecinde üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde görev yapan Dr. Ögretim Üyesi Emre Uygur, Ögr. Gör. Mehmet Nuri Ögüt ve Ögr. Gör. Dilek Karaca ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Ögretim Görevlisi Orkun Teke’nin yer aldigi bu projenin yayginlastirilarak daha çok ögrenciye ulasacagina inaniyorum.” seklinde konustu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Kodla Manisa Projemizin bu asamalara gelmesinden ziyadesiyle mutluyum” diyerek üniversite olarak Milli Egitim Müdürlügü’ne her zaman destek verdiklerini belirterek sunlari söyledi: “Milli Egitim Bakanligi tarafindan, uzaktan egitim sürecinde çevrimiçi sosyal egitim platformu olarak kullanilan Egitim Bilisim Agi (EBA)’nin Manisa Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen ders çekimlerinin tamami Manisa Celal Bayar Üniversitesi UZEM Stüdyosu’nda, üniversitenin teknik imkanlariyla hazirlandi.” Rektör Ataç konusmasini projede tüm emegi geçenlere tesekkür ederek sonlandirdi.

Teknolojiyi etkin kullanan, arastiran, ögrenen ve üreten güçlü nesiller yetistirmek için YENEP (Yeni Nesil Egitim Mali Destek Programi) kapsaminda 6-14 yaslari arasindaki ögrencilere katki saglamasi amaciyla kurulan Kendin Yap Atölyeleri ile teknolojiyi egitim hayatina dâhil ederek ögrencilere her türlü ögrenim imkânini sunulacak. Kendin Yap Atölyeleri sayesinde, ögrencilerin mesleki yönelimlerinin arttirilmasi ve gelecegin çocuklarinin son teknolojiyle donatilmis merkezlerde egitim almalari hedefleniyor.
Kaynak: İHA